Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Aasiassa muistetaan vuoden 2004 tsunamia

14 vuotta sitten tapahtuneessa luonnonmullistuksessa sai surmansa myös 179 suomalaista. Suomalaisuhreista suurin osa oli lomailemassa Thaimaan Khao Lakissa. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Aasiassa muistetaan tapaninpäivänä 2004 iskeneen suuren tsunamin uhreja. Vuosipäivänä on perinteisesti pidetty muistotilaisuuksia eri puolilla tsunamin tuhoaluetta.

Muistopäivää varjostaa Indonesian tuore tsunami. Sen tiedetään tappaneen ainakin yli 400 ihmistä, minkä lisäksi lähes 1 500 on loukkaantunut. Tuhannet ovat menettäneet kotinsa.

Vuoden 2004 tsunami nousi Intian valtamerellä ja aiheutti valtavaa tuhoa sen rannikkoalueilla. Yli 220 000 ihmistä sai surmansa. Tapaninpäivän tsunamin aiheutti poikkeuksellisen voimakas, vedenalainen maanjäristys Sumatran saaren luoteispuolella.

Suurin osa uhreista kuoli silloinkin Indonesiassa, mutta tsunami aiheutti laajaa tuhoa myös muun muassa Thaimaassa ja Sri Lankassa.

14 vuotta sitten tapahtuneessa luonnonmullistuksessa sai surmansa myös 179 suomalaista. Suomalaisuhreista suurin osa oli lomailemassa Thaimaan Khao Lakissa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi