Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Valepappi jäi kiinni liki 20 vuoden jälkeen – vihkimiset jäävät voimaan, synnintunnustukset eivät

Kuten muissakin maallistuvissa Euroopan maissa, Espanjassa on vaikeuksia löytää uusia pappeja. Arkistokuva. LEHTIKUVA / AFP

Roomalaiskatoliseksi papiksi tekeytynyt kolumbialaismies on jäänyt kiinni lähes 20 vuotta kestäneen papin uran jälkeen. Asiasta tiedottaa espanjalainen hiippakunta, jossa mies saarnasi.

Miguel Angel Ibarra muutti Kolumbiasta Espanjaan vuonna 2017, ja hän oli johtanut kirkkoa Medina-Sidonian kylässä Andalusiassa. Hän oli teeskennellyt työskennelleensä pappina 18 vuoden ajan.

Hiippakunnan edustaja kertoo, että Ibarran vihkimiset ja kastamiset ovat edelleen voimassa, mutta hänen vastaanottamansa synnintunnustukset eivät. Edustaja kuitenkin vakuuttaa, että "jumalan armo toimi" myös huijattujen uskovien kohdalla.

Kolumbialaiset kirkkoviranomaiset ilmoittivat espanjalaiselle hiippakunnalle joulukuun puolivälissä saaneensa valituksen, jonka mukaan Ibarra oli väärentänyt pappisvihkimistodistuksensa. Selvityksessä viranomaiset huomasivat, ettei Ibarraa koskaan ole vihitty papiksi.

Hiippakunta pahoittelee, että tapahtuma jättää varjoonsa oikeiden pappien ja seurakuntalaisten päivittäisen ja esimerkillisen työn.

Kuten muissakin maallistuvissa Euroopan maissa, Espanjassa on vaikeuksia löytää uusia pappeja. Viime vuosina Espanjaan on tullut pappeja ulkomailta, erityisesti entisistä siirtomaista Latinalaisesta Amerikasta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi