Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

BlacKkKlansman ja Black Panther kilpailevat parhaan elokuvan Golden Globe -palkinnosta

Golden Globe -palkinnot ovat usein antaneet osviittaa Oscar-palkintojen saajista. Palkintoja jaetaan sekä elokuville että tv-ohjelmille. LEHTIKUVA/AFP

Spike Leen ohjaama BlacKkKlansman, supersankaritarina Black Panther, Queen-laulaja Freddie Mercuryn elämäkertaelokuva Bohemian Rhapsody ja uusi versio A Star Is Born -klassikosta kilpailevat parhaimman draamaelokuvan palkinnosta ensi vuoden Golden Globe -gaalassa. Viides ehdokas tässä luokassa on vielä Suomessa esittämätön If Beale Street Could Talk.

Suurimman määrän ehdokkuuksia keräsi Vice, joka on ex-presidentti George W. Bushin varapresidentti Dick Cheneystä kertova komedia. Vice on ehdolla kuudessa kategoriassa. Muita parhaan komediaelokuvan palkintoa tavoittelevia ehdokkaita ovat Crazy Rich Asians, The Favourite, Green Book ja Mary Poppins Returns.

A Star Is Born sai yhteensä viisi ehdokkuutta, ja Lady Gaga tavoittelee parhaan naisnäyttelijän palkintoa. BlacKkKlansman keräsi yhteensä neljä ehdokkuutta, myös ohjauksesta sekä John David Washingtonin ja Adam Driverin roolitöistä. Elokuvassa näyttelevälle Jasper Pääkköselle ehdokkuutta ei sitä vastoin irronnut.

Golden Globe -palkinnot ovat usein antaneet osviittaa Oscar-palkintojen saajista. Palkintoja jaetaan sekä elokuville että tv-ohjelmille.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi