Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Saksan tappajahoitaja pyysi anteeksi uhriensa omaisilta

Niels Högelin syytetään antaneen potilailleen tahallaan liian suuria lääkeannoksia, jotta voisi sen jälkeen elvyttää heidät viime hetkellä. LEHTIKUVA/AFP

Yli sadan potilaan tappamisen myöntänyt entinen sairaanhoitaja pyysi torstaina anteeksi uhriensa omaisilta oikeudenkäynnissä Saksassa.

– Jos tietäisin jonkin keinon auttaa teitä, tekisin niin. Olen nyt täysin varma, että olen jokaiselle sukulaiselle velkaa selityksen. Olen rehellisesti pahoillani, Niels Högel sanoi.

41-vuotiaan Högelin syytetään antaneen potilailleen tahallaan liian suuria lääkeannoksia, jotta voisi sen jälkeen elvyttää heidät viime hetkellä. Elvytysyritykset eivät juuri onnistuneet.

Syyttäjien mukaan Högelin motiivina olivat turhamaisuus, tylsistyminen ja halu näyttää, että hän pystyisi pelastamaan ihmishenkiä.

Vankilassa istuva Högel on aiemmin todettu syylliseksi kahdessa oikeudenkäynnissä. Hänet tuomittiin murhan yrityksestä 7,5 vuodeksi vankilaan vuonna 2008. Vuonna 2015 hän sai 15 vuoden tuomion murhasta ja viidestä murhan yrityksestä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi