Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Palaun saarivaltio kieltää koralleille haitalliset aurinkovoiteet – "Teemme vain parhaamme estääksemme saasteita pääsemästä ympäristöön"

Palaun saarivaltio Tyynellämerellä kieltää osan aurinkovoiteista alueellaan.

Kielto astuu voimaan 2020 ja on askel Palaun maailmakuuluisten koralliriuttojen pelastamisessa tuholta. Palauta pidetään yhtenä maailman parhaista sukelluskohteista, mutta sen viranomaiset pelkäävät, että suosiolla on kova hinta.

Presidentti Tommy Remengesaun edustaja sanoo, että kielto perustuu tieteellisiin tutkimuksiin. Hän kertoo, että tiettyjen aurinkorasvoissa käytettyjen aineiden on todistettu olevan myrkyllisiä koralleille jopa hyvin pieninä pitoisuuksina. Sukeltajien mukaan Palaun vesiin joutuu litroittain aurinkorasvaa joka päivä, presidentin edustaja toteaa.

– Teemme vain parhaamme estääksemme saasteita pääsemästä ympäristöön.

Kiellettävät kemikaalit aurinkorasvoissa ovat oxybenzoni, oktokryleeni ja parabeenit. Kiellettyjä aineita maahantuovat ja myyvät tahot saavat tuhannen dollarin sakot lain astuttua voimaan, ja maahan saapuvilta turisteilta lainvastaiset aurinkosuojat takavarikoidaan.

Havaijin osavaltio Yhdysvalloissa teki vastaavan päätöksen viime toukokuussa, mutta siellä laki astuu voimaan vasta 2021.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi