Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Washingtonin arkkihiippakunta on julkaissut 31 hyväksikäytöstä syytetyn papin nimet

Washingtonin arkkipiispa Donald Wuerl erosi tehtävästään viime viikolla. Häntä on syytetty pedofiilipappien suojelusta. Lehtikuva / AFP

Yhdysvalloissa katolisen kirkon Washingtonin arkkihiippakunta on julkaissut niiden pappien nimet, joita on uskottavasti syytetty hyväksikäytöstä vuodesta 1948 lähtien.

Listalla on yhteensä 28 arkkihiippakunnan papin nimet. Listalla on lisäksi kolme pappia, jotka eivät olleet arkkihiippakunnasta, mutta työskentelivät arkkihiippakunnan kouluissa ja seurakunnissa.

Asiasta uutisoi Washington Post.

Papistolle osoitetussa kirjeessä sanotaan, että teko on välttämätön askel kohti täyttä läpinäkyvyyttä, vastuullisuutta ja paranemisprosessia.

Kirjeen mukaan arkkihiippakunnassa ei ole ollut lähes kahteen vuosikymmeneen tapauksia, joissa papit olisivat käyttäneet alaikäisiä hyväksi. Sen mukaan tällä hetkellä arkkihiippakunnassa ei ole virassa yhtään pappia, jota olisi uskottavasti syytetty alaikäisen hyväksikäytöstä.

Kirjeessä ei sanota, milloin syytöksiä on viimeksi esitetty, kuinka paljon uhreja papeilla on ollut tai onko asiaa viety viranomaisille.

Yhdysvalloissa katolista kirkkoa on syytetty siitä, ettei se ole hoitanut hyväksikäyttökriisiä asianmukaisella tavalla.

Tämän vuoden kesäkuussa yksi näkyvä kardinaali pidätettiin virasta, sillä häntä syytettiin alaikäisten ja aikuisten hyväksikäytöstä. Hän irtisanoutui myöhemmin.

Vain neljä päivää sitten yksi kardinaali ilmoitti jäävänsä eläkkeelle, sillä häntä kritisoitiin siitä, ettei hän hoitanut asianmukaiselle tavalla hyväksikäyttöepäilyitä ollessaan Pittsburghin hiippakunnassa, eikä hän ollut myöskään tarpeeksi avoin Washington DC:ssä.

BishopAccountability.org-sivuston perustaja Terry McKiernan sanoo, että listojen julkaisulla voi olla valtava arvo hyväksikäytön uhreille. Hänen mukaansa on surullinen tosiasia, että uhreille on tärkeää tietää, että sama ihminen on hyväksikäyttänyt myös muita.

McKiernanin sivustolla puhutaan listojen julkaisun puolesta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi