Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Mallorcan tulvauhrien määrä nousi 12:een

Mallorcalle oli annettu varoitus runsaista sateista, mutta laajaa tulvimista ei osattu ennakoida. LEHTIKUVA/AFP

Espanjassa Mallorcalla rankkasateiden ja tulvien aiheuttamien uhrien määrä on noussut 12:een. Poliisin mukaan uhrimäärä nousi, kun mies ja nainen löydettiin hukkuneina.

Poliisin mukaan kyseessä on luultavasti saksalainen pariskunta, joka on ollut kateissa. Ruumiit löydettiin Artan kaupungin lähettyviltä samalta seudulta, jossa pariskunnan auto oli ollut.

Kuolleita oli jo aiemmin löydetty kymmenen, joukossa brittipariskunta ja hollantilainen nainen.

"Jo vuonna 1989 kävi samoin"

Pelastustöiden lisäksi tulvatuhojen raivaus jatkuu. Kun katastrofin laajuus on paljastunut, Espanjassa on kiihtynyt arvostelu viranomaisia kohtaan.

Paikallisten asukkaiden mukaan alueen tulva-alttiudesta on tiedetty, mutta tulvien ehkäisemiseksi tai niihin varautumiseksi ei ole tehty tarpeeksi.

– Jo vuonna 1989 kävi samoin. Silloinkin autoja kalastettiin merestä, kertoi paikallisen supermarketin kauppias Albert Perera El Mundolle S'illotin rantakylässä.

Myös toinen S'illotin asukas Carlos Troncoso kertoi, että alueella on nähty pahoja tulvia useasti aiemminkin.

– Jos alue tiedetään vaaralliseksi, miksi (viranomaiset) eivät tee mitään, kun rankkasateista ilmoitetaan? Näin on käynyt ennen ja käy jatkossakin, Troncoso sanoi lehdelle.

"Hyvin vaikea ennustaa"

Myös säätieteilijöitä on arvosteltu. Mallorcalle oli annettu varoitus runsaista sateista, mutta laajaa tulvimista ei osattu ennakoida.

Espanjan meteorologian laitoksen Aemetin meteorologi Daniel Santos kertoi sanomalehti El Paisille, että tiistain kaltaista myrskyä on hyvin vaikea ennustaa.

– Myrsky oli Aemetin seurannassa, mutta tällaiset sääilmiöt ovat hyvin paikallisia ja voimakas myrsky voi kehittyä tunneissa, Santos sanoi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi