Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

WWF vaatii EU:ta korjaamaan kurssia päästövähennyksissä

Greenpeacen bannerissa julistetaan, että toivoa on yhä. LEHTIKUVA/AFP

Ympäristöjärjestö WWF vaatii EU:ta korjaamaan pikaisesti kurssia päästövähennyksissään, jotta tavoite ilmaston lämpenemisen rajoittamisesta alle 1,5 asteeseen voidaan saavuttaa.

WWF:n mukaan EU:n lupaus leikata päästöjä vähintään 40 prosentilla vuoteen 2030 mennessä ei riitä alkuunkaan, jos ilmaston lämpeneminen aiotaan rajata 1,5 asteeseen. Järjestö katsoo, että tavoitteen saavuttamiseksi EU:n on saatava nettopäästöt nollaan vuoteen 2040 mennessä.

– Tämä vaatii kunnianhimoista työtä joka sektorilla, mutta on mahdollista ja tuo valtavia etuja liittyen terveyteen, työpaikkoihin ja energiaomavaraisuuteen, sanoi johtaja Imke Lübbeke WWF:n Euroopan-osastosta tiedotteessa.

YK:n alaisen ilmastonmuutospaneelin tänään julkaisema raportti vaatii rajuja ja nopeita toimia, jos ilmaston lämpeneminen halutaan rajata 1,5 asteeseen kuluvan vuosisadan aikana.

Suomen WWF kuvaa raporttia hätähuudoksi luonnolle.

– Olemme jo nyt menettäneet maailman selkärankaisten määrästä lähes 60 prosenttia vuosina 1970–2012, sanoo järjestön ilmastoasiantuntija Kaarina Kolle tiedotteessa.

Järjestö muistuttaa, että Suomessa saimaannorppa ja lohikalat kärsivät ilmastonmuutoksesta jo nyt, ja naali on sukupuuton partaalla.

"Ainutlaatuisin ja tärkein ilmastoraportti"

Ympäristöjärjestö Greenpeacen mukaan ilmastoraportti antaa toivoa ja osoittaa, minkälainen tehtävä ihmiskunnalla on edessään ilmastonmuutoksen rajoittamiseksi. Raportti antaa järjestön mielestä myös selvät ohjeet, kuinka tämä tehdään.

Greenpeacen mukaan päästövähennysten kiireellisyyttä korostaa se, että ilmaston lämpenemisen odotetaan ylittävän 1,5 astetta vuosien 2030 ja 2052 välillä.

Järjestö luonnehtii raporttia "ainutlaatuisimmaksi ja tärkeimmäksi ilmastotieteelliseksi raportiksi, joka meillä on".

– Toivon kaikkien poliitikkojen, jotka väittävät tarvittavien ilmastotoimien olevan epärealistisia, kertomaan oman realistisen suunnitelmansa hyvinvointimme turvaamiseksi 3–4 asteen lämpenemisessä. Sellaista ei ole, sanoo Greenpeace Nordenin Suomen-maajohtaja Sini Harkki tiedotteessa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi