Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Juutinrauman silta suljettiin osin suuressa poliisioperaatiossa – kateissa ollut Volvo löytyi, mutta poliisi ei kertonut, saatiinko etsityt ihmiset kiinni

Tanskan poliisin poikkeuksellisen suuri operaatio sulki liikenteen Tanskasta Ruotsiin perjantai-iltapäivänä. Liikenne oli poikki osittain lähes kahdeksan kilometriä pitkällä Juutinrauman sillalla ja kokonaan Ison-Beltin sillalla.

Operaatiossa etsittiin kolmea ihmistä ja ruotsalaista, mustaa Volvoa, jonka poliisi uskoi löytäneensä perjantaina. Etsittyjen ihmisten uskottiin liittyvän vakaviin rikoksiin. Poliisin perjantain tiedotustilaisuudessa ei vahvistettu, oliko etsityt ihmiset saatu kiinni.

Etsitty Volvo oli rekisteröity vuokra-autoyritykselle Ruotsissa, kertoi Dagens Nyheter. Se on ollut kadoksissa elokuun alusta, Ruotsin poliisista kerrottiin.

Tanskan suojelupoliisin (PET) entinen operatiivinen johtaja ja nykyinen analyytikko Frank Jensen kertoi Tanskan TV2-kanavalle, ettei muista nähneensä yhtä suurta poliisioperaatiota.

– Kun suljetaan kaikki, myös sillat, lautat ja junat, se tarkoittaa, että on kyse jostain erittäin vakavasta, Jensen sanoi tanskalaisen Jyllands-Postenin mukaan.

Hänen mukaansa näin suuria operaatioita toteutetaan, jos kyse on esimerkiksi kidnappauksesta, terrorismista tai tavanomaista suuremmasta järjestäytyneestä rikollisuudesta. Aikaisemmin perjantaina ruotsalainen Aftonbladet uutisoi, että kyseessä olisi ollut epäilty kidnappaus.

Operaation syy visusti salassa

Tanskan poliisi ei halunnut kertoa tiedotustilaisuudessa, mihin operaatio liittyi. Ylikomisario Jorgen Bergen Skov korosti, että kansalaisten ei tarvitse olla huolissaan.

– Voimme vahvistaa, että operaatio laajeni iltapäivällä lähes koko maahan, Kööpenhaminan poliisin edustaja Riad Tolba kertoi tanskalaiselle DR:lle.

Hänen mukaansa Ruotsin poliisi ei liittynyt itse operaatioon.

Tanskalaisen Jyllands-Postenin mukaan operaatiossa oli mukana apujoukkoja Tanskan puolustusvoimista.

Skov pahoitteli operaatiosta aiheutunut liikennekaaosta. Etsinnät eivät ainoastaan sulkeneet kulkuväyliä, mutta aiheuttivat ruuhkaa ympäri maata. Junayhteydet Tanskasta Ruotsiin suljettiin sekä lauttaliikenne Ruotsiin ja Saksaan keskeytettiin joksikin tunneiksi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi