Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Pelastakaa Lapset: Yli viittä miljoonaa jemeniläislasta uhkaa nälänhätä

Miljoonat lapset joutuvat kärsimään Jemenin sodan seurauksena. Lehtikuva / AFP

Jemenissä jopa yli viittä miljoonaa lasta uhkaa nälänhätä sodan aiheuttaman ruoan ja polttoaineen hinnan nousun takia, varoittaa kansalaisjärjestö Pelastakaa Lapset.

Järjestön johtajan Helle Thorning-Schmidtin mukaan miljoonat lapset eivät tiedä, milloin he saavat seuraavan ateriansa. Hän kertoo, että vieraillessaan yhdessä sairaalassa Jemenin pohjoisosassa vauvat olivat liian heikkoja itkeäkseen. Heidän kehonsa olivat nälästä uupuneita, hän sanoo.

Thorning-Schmidtin mukaan sota uhkaa tappaa kokonaisen sukupolven jemeniläisiä lapsia, jotka kohtaavat monia uhkia pommeista nälkään ja sairauksiin kuten koleraan.

Jemenissa huthikapinalliset ovat taistelleet Jemenin hallitusta vastaan jo vuosia. Vuonna 2015 taistelut kuitenkin kiihtyivät uudelleen, kun Saudi-Arabian johtama liittouma aloitti ilmaiskut tukeakseen ahtaalle joutunutta presidentti Abdrabuh Mansur Hadia.

YK:n mukaan Jemenissä on meneillään yksi maailman pahimmista humanitaarisista kriiseistä. Vuodesta 2015 lähtien sodassa on kuollut yli 10 000 ihmistä ja yli 20 miljoonaa on avun tarpeessa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi