Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Ruotsin porvaripuolueet haluavat demarit neuvotteluihin

Ääntenlasku varmistaa sen, pysyykö punavihreän blokin ja neljän puolueen porvariallianssin ero kahdessa edustajanpaikassa punavihreiden hyväksi. LEHTIKUVA / AFP

Ruotsissa porvaripuolueet haluavat kutsua sosiaalidemokraattien puheenjohtajan, pääministeri Stefan Löfvenin neuvotteluihin. Porvariallianssi haluaa muodostaa uuden hallituksen ja toivoo sille sosiaalidemokraattien tukea.

Allianssi on julkaissut hallitusaikeistaan debattikirjoituksen Dagens Nyheterissä.

Ruotsissa lasketaan tänään loppuja sunnuntain valtiopäivävaaleissa annetuista äänistä. Ennen tätä laskentaa punavihreä blokki näyttää saavan kaksi paikkaa enemmän kuin porvariallianssi. Kumpikaan ei kuitenkaan ole saamassa enemmistöä valtiopäivien paikoista.

Ruotsin vaalien loppuja ääniä lasketaan tänään

Ruotsissa lasketaan tänään loppuja sunnuntain valtiopäivävaaleissa annetuista äänistä. Kyseessä ovat viikonvaihteen viime hetken ennakkoäänet kotimassa sekä noin 50 000:n ulkomailla asuvan ruotsalaisen äänet. Vaaliviranomaiset eivät pysty sanomaan tarkkaa lukua, paljonko ääniä on vielä laskematta.

Lopullisen vaalituloksen odotetaan olevan selvillä vasta perjantaina.

Ääntenlasku varmistaa sen, pysyykö punavihreän blokin ja neljän puolueen porvariallianssin ero kahdessa edustajanpaikassa punavihreiden hyväksi. Aiempien vaalien kokemusten perusteella ei pidetä kovin todennäköisenä, että blokkien välinen paikkajako muuttuisi. Sen sijaan blokkien sisällä muutoksia voi tapahtua.

Kumpikaan blokeista ei pääse lähellekään enemmistöasemaa, koska ruotsidemokraatit lisäsivät vaaleissa paikkamääräänsä selvästi. Hallitusneuvotteluista onkin ennustettu Ruotsissa pitkiä ja vaikeita.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi