Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Amerikkalaisjournalistin Trump-kirja: Venäjä valmis käyttämään ydinaseita Baltiassa

Woodwardin kirja Fear kertoo Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin vaalikampanjasta ja tämän presidenttikauden alusta. LEHTIKUVA / AFP

Venäjä on sanonut Yhdysvalloille, että se ei epäröisi käyttää Natoa vastaan pieniä ydinaseita, mikäli Baltiassa syttyisi sota. Arvostetun amerikkalaisjournalistin Bob Woodwardin vastailmestyneessä kirjassa kerrotaan, että Venäjä on varoittanut asiasta Yhdysvaltojen puolustusministeriä James Mattisia.

Venäjän sotilasdoktriinin on kirjattu, että se voisi torjua ja rajoittaa perinteisin asein tehdyn hyökkäyksen ydinaseiden rajallisella käytöllä. Doktriinin taustalla uskotaan olevan Venäjän altavastaajan asema tavanomaisissa aseissa suhteessa Yhdysvaltoihin ja Natoon.

Woodwardin kirjasta ei käy ilmi, kuka Venäjän edustaja on asiasta Mattisille sanonut tai missä asiayhteydessä. Kirjan mukaan Mattis kuitenkin pitää Venäjää uhkana Yhdysvaltojen olemassaololle. Woodward ei mainitse, miten presidentti Donald Trump on suhtautunut puolustusministerinsä näkemykseen.

Trump on usein puhunut julkisuudessa Yhdysvaltojen ja Venäjän suhteiden parantamisesta. Hän on useita kertoja myös ilmaissut uskovansa Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia, kun tämä on kiistänyt Venäjän sekaantuneen Yhdysvaltojen viime presidentinvaaleihin.

Woodwardin kirja Fear kertoo Trumpin vaalikampanjasta ja tämän presidenttikauden alusta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi