Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Tutkimus: Kasvokkaisten tapaamisten merkitys vähenee amerikkalaisteinien elämässä

Puhelimella viestittely on yhdysvaltalaisnuorille entistä tärkeämpi yhteydenpitotapa. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvaltalaisteinit suosivat selvästi aiempaa harvemmin kasvokkaisia tapaamisia puhelimella viestittelyn sijaan, kertoo tuore tutkimus.

Noin 35 prosenttia tutkimukseen tänä vuonna osallistuneista nuorista suosi älypuhelinta ja 32 prosenttia kasvokkaista tapaamista. Kun vastaava tutkimus tehtiin vuonna 2012, kasvokkainen tapaaminen oli selvästi viestimistä suositumpaa. Tuolloin kasvokkasia tapaamisia suosi 49 prosenttia ja viestien lähettelyä 33 prosenttia vastaajista.

Tämänvuotisen tutkimuksen vastaajista 25 prosenttia sanoo olevansa sosiaalisen median ansiosta vähemmän yksinäinen ja 16 prosenttia vähemmän masentunut. Kolme prosenttia puolestaan kertoo olevansa yksinäisempi ja kolme prosenttia masentuneempi sosiaalisen median vuoksi.

Suosituimmat sosiaalisen median sovellukset ovat Snapchat ja Instagram, joita kumpaakin käytti yli 60 prosenttia vastaajista. Vielä vuonna 2012 Facebook oli useimpien vastaajien suosikki sosiaalisen median sovelluksista, mutta tuoreessa tutkimuksessa sitä suosi enää 15 prosenttia vastaajista.

Mediaan ja teknologiaan keskittyvän voittoa tavoittelemattoman yhdistyksen teettämään tutkimukseen vastasi 1 141 nuorta, joiden ikä oli 13–17 vuotta.

Virhemarginaali oli runsaat kolme prosenttiyksikköä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi