Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Halla-aho ruotsidemokraateista: Olennaista ei ole prosenttiosuus vaaleissa, vaan puolueen asema

Ruotsidemokraateista on kerrottu, että puoluejohtaja Jimmie Åkesson esiintyy vaalivalvojaisissa vasta myöhemmin illalla. Eilen Åkesson kampanjoi Tukholmassa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan ruotsidemokraattien vaalituloksessa olennaista on puolueen saavuttama asema Ruotsin politiikassa.

– Mielestäni se prosenttiosuus äänistä ei ole kovin oleellinen, vaan oleellista on se asema, johon ruotsidemokraatit vaalituloksen myötä päättyvät poliittisessa kentässä, Halla-aho sanoi sunnuntai-iltana STT:lle Tukholmassa.

Ruotsidemokraattien vaalivalvojaisiin osallistunut Halla-aho arvioi, että on Suomen kannaltakin sinänsä hyvä, että Ruotsissa voidaan keskustella kriittiseen sävyyn maahanmuutosta.

Suomessa on keskusteltu, voisiko perussuomalaiset saada vetoapua ruotsidemokraattien vaalituloksesta omaan vaalityöhönsä. Eduskuntavaalit on määrä pitää Suomessa ensi vuoden huhtikuussa.

Halla-aho toivoo, ettei ruotsidemokraattien vaalitulosta suhteessa perussuomalaisiin kuvattaisi vain poliittisena pelinä.

– Mielestäni on vähän valitettavaa, että tämä tilanne nähdään vain puolueiden valtapoliittisena pelinä. Kyseessä ovat kuitenkin ihan oikeat yhteiskuntaa ja ihmisiä koskevat asiat, maahanmuutto etunenässä, Halla-aho sanoi STT:lle tukholmalaisessa yökerhossa, jossa ruotsidemokraatit pitivät vaalivalvojaisiaan.

Vaalivalvojaisissa juhlittiin hillitysti, Åkesson tulossa paikalle myöhemmin

Ruotsidemokraattien vaalivalvojaisissa Tukholmassa on illalla juhlittu hillitysti Ruotsin television SVT:n ovensuukyselyjen tulosta, joka tuli iltayhdeksän jälkeen Suomen aikaa.

Ovensuukyselyjen mukaan ruotsidemokraatit nousisi Ruotsin toiseksi suurimmaksi puolueeksi reilun 19 prosentin kannatuksella. Sosiaalidemokraatit ja maltillinen kokoomus ovat kyselyjen perusteella saamassa selvän vaalitappion.

Ruotsidemokraattien puoluejohtajan Jimmie Åkessonin odotetaan esiintyvän puolueensa vaalivalvojaisissa vasta myöhemmin illalla, kunhan jännittävien vaalien tulos alkaa tarkemmin selvitä.

Ruotsidemokraattien vaalivalvojaispaikalle tukholmalaiseen yökerhoon on kerääntynyt puolueväen lisäksi runsaasti ruotsalaista ja kansainvälistä mediaa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi