Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Mielenosoittajat sytyttivät Iranin Basran-konsulaatin tuleen

Huonoja julkisia palveluja protestoineet mielenosoittajat ovat aiemmin polttaneet Irakin paikallishallinnon sekä puolueiden ja puolisotilaallisten joukkojen toimistoja. LEHTIKUVA / AFP

Irakin Basrassa mielenosoittajat ovat sytyttäneet tuleen Iranin konsulaatin. Huonoja julkisia palveluja protestoineet mielenosoittajat ovat aiemmin polttaneet Irakin paikallishallinnon sekä puolueiden ja puolisotilaallisten joukkojen toimistoja.

Tuoreimmat mielenosoitukset Basrassa käynnistyivät tiistaina, kun 30 000 ihmistä joutui sairaalaan juotuaan saastunutta vettä.

Paikallisen ihmisoikeusjärjestön mukaan ainakin yhdeksän mielenosoittajaa on sen jälkeen kuollut yhteenotoissa maan turvallisuusjoukkojen kanssa. Irakin hallitus kokoontuu huomenna hätäkokoukseen Basran tilanteen vuoksi.

Mielenosoitukset käynnistyivät Basrassa ensimmäistä kertaa heinäkuussa ja levisivät sieltä muualle Irakiin.

Irak on ollut poliittisessa umpikujassa viime kevään vaaleista asti, eikä uutta hallitusta ole pystytty muodostamaan. Kevään vaalit voittanut shiiajohtaja Muqtada al-Sadr on vaatinut hallitukselta radikaaleja ja nopeita muutoksia tai eroa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi