Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Valeuutissivusto Infowarsille porttikielto myös Twitteriin

Muun muassa Facebook ja Youtube sulkivat jo elokuun alussa Alex Jonesin ja Infowarsin tilejä. Tuolloin Twitterin edustaja sanoi, ettei Infowars ollut rikkonut heidän käyttöehtojaan. LEHTIKUVA/AFP

Twitter on julistanut porttikieltoon valeuutissivusto Infowarsin ja sen perustajan Alex Jonesin. Infowarsin ja Jonesin tilit Twitterissä ja Periscopessa on suljettu pysyvästi.

Jones tunnetaan äärioikeistolaisena salaliittoteoreetikkona, joka on Infowarsin kautta muun muassa kiistänyt syyskuun 11. päivän terrori-iskujen ja Sandy Hookin alakouluammuskelun koskaan tapahtuneen.

Muun muassa Facebook ja Youtube sulkivat jo elokuun alussa Jonesin ja Infowarsin tilejä. Tuolloin Twitterin edustaja sanoi, ettei Infowars ollut rikkonut heidän käyttöehtojaan.

Nyt Twitter ilmoitti Jonesin ja Infowarsin julkaisseen tviittejä ja videoita, jotka rikkovat loukkaavan käytöksen kieltoa.

Facebook perusteli elokuussa tilien sulkemista vihapuhekiellon rikkomisella, ja Youtube viittasi epämääräisemmin samaan suuntaan. Facebook korosti erikseen, ettei tilien sulkeminen liittynyt niiden kautta levitetyn tiedon todenperäisyyteen.

Presidentti Donald Trump on syyttänyt Twitteriä poliittisesta puolueellisuudesta ja republikaanien vaientamisesta. Oikeusministeriö ilmoitti keskiviikkona aikovansa tutkia, rajoittavatko teknologia-alan yritykset vapaata ajatustenvaihtoa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi