Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

New Yorkin osavaltiolta haaste kaikille katolisille hiippakunnille pedofiliaskandaalin vuoksi

New Yorkin naapuriosavaltiossa Pennsylvaniassa yli 300 katolista pappia oli käyttänyt hyväksi ainakin tuhatta lasta 70 vuoden aikana. Kirkko oli peitellyt asiaa. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvalloissa New Yorkin osavaltion pääsyyttäjä on lähettänyt tai lähettämässä haasteen kaikille osavaltion katolisille hiippakunnille vaatiakseen näiltä oikeusteitse tietoja epäillystä lasten hyväksikäytöstä. Laajassa tutkinnassa pyritään selvittämään, ovatko hiippakunnat peitelleet lasten seksuaalista hyväksikäyttöä.

Tutkintaa varten on avattu puhelinpalvelu ja verkkolomake, joiden kautta uhrit ja todistajat voivat kertoa hyväksikäytöstä. Viranomaiset lupaavat suojella uhrien henkilöllisyyttä ja tutkia kaikki tietoonsa tulevat syytökset.

Kolme viikkoa sitten julkisuuteen tuli tieto, että New Yorkin naapuriosavaltiossa Pennsylvaniassa yli 300 katolista pappia oli käyttänyt hyväksi ainakin tuhatta lasta 70 vuoden ajan ja että kirkko oli peitellyt asiaa.

Pennsylvanian tutkinta oli kattavin katsaus lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön Yhdysvaltojen katolisessa kirkossa sen jälkeen, kun Boston Globe -lehti vuonna 2002 tutki ja paljasti Massachusettsin osavaltion katolisten pappien väärinkäytöksiä.

Washington Postin mukaan ainakin viisi osavaltiota on käynnistänyt Pennsylvanian skandaalin jälkimainingeissa oman tutkintansa ja useat muut harkitsevat vastaavanlaisia toimia.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi