Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Ruotsin Löfven valmis hallitusyhteistyöhön yli blokkirajan, ei ruotsidemokraattien kanssa

Pääministeri Stefan Löfven ei mainitse yhteistyötarjouksessaan yhtään neljästä porvaripuolueesta nimeltä. LEHTIKUVA/AFP

Ruotsin sosiaalidemokraattien puheenjohtaja, pääministeri Stefan Löfven sanoo olevansa valmis hallitusyhteistyöhön porvaripuolueiden kanssa. Löfven kirjoittaa Dagens Nyheter -lehdessä, että Ruotsi tarvitsee sunnuntain vaalien jälkeen vakaan hallituksen.

– Vaihtoehto on antaa valtaa ruotsidemokraateille, rasistisille puolueelle jolla on natsijuuret. Sellaiseen ei aio olla koskaan myötävaikuttamassa, Löfven kirjoittaa.

Demareiden, ympäristöpuolueen ja vasemmistopuolueen punavihreä blokki sekä neljän puolueen porvariallianssi ovat molemmat kyselyiden perusteella jäämässä vaille enemmistöä valtiopäivillä. Ruotsidemokraatit on samalla lisännyt kannatustaan ja lähellä nousua Ruotsin kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi.

Löfven ei mainitse yhteistyötarjouksessaan yhtään neljästä porvaripuolueesta nimeltä. Maltillista kokoomusta ja sen puheenjohtajaa Ulf Kristerssonia Löfven sen sijaan syyttää valmiudesta tehdä yhteistyötä ruotsidemokraattien kanssa.

Kristersson on aiemmin sanonut, ettei hän aio edistää Löfvenin jatkoa pääministerinä, vaikka punavihreät olisivatkin suurempi blokki vaalien jälkeen. Kyselyissä punavihreät ovat olleet enimmäkseen niukasti porvariallianssia edellä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi