Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Ilmastoasioiden käsittelyyn pettynyt Ranskan ympäristöministeri eroaa hallituksesta

Nicolas Hulot oli tyytymätön hallituksen tapaan käsitellä ilmastoasioita. Lehtikuva / AFP

Ranskan ympäristöministeri Nicolas Hulot ilmoitti tiistaina eroavansa tehtävästään. Hulot on yksi hallituksen suosituimpia ministereitä, ja eroilmoituksen katsotaan olevan kova isku presidentti Emmanuel Macronille. Hulot kertoi turhautuneensa siihen, kuinka ilmasto- ja ympäristöasioita on käsitelty hallituksessa.

Hän kritisoi sekä Ranskaa että muita valtioita siitä, ettei maapallon lämpenemisen ja luonnon monimuotoisuuden kärsimisen helpottamiseksi tehdä enempää.

– Otamme pieniä askelia, ja Ranska tekee paljon enemmän kuin muut maat, mutta pienet askeleet eivät riitä, Hulot sanoi radiohaastattelussa.

Macron Suomeen keskiviikkona

Hulot'n ero on viimeisin presidentti Macronin vastoinkäymisistä. Presidentiksi viime vuoden keväällä valittu Macron lupasi ratkaista Ranskan hitaan talouskasvun ja työttömyysongelman sekä uudistaa Euroopan unionia. Hitaan talouskasvun vuoksi maan hallitus ei kuitenkaan ole päässyt sopuun ensi vuoden budjetista. Pääministeri Edouard Philippe kertoi viikonloppuna hallituksen joutuneen luopumaan tavoitteestaan budjetin alijäämän korjaamiseksi.

Heinäkuussa Macron kohtasi virkakautensa vahingollisimmaksi luonnehditun kohun, kun mediassa levisi video hänen turvallisuushenkilöstöönsä kuuluvasta miehestä hyökkäämässä mielenosoittajan kimppuun.

Macronilla on ollut vaikeuksia myös vakuuttaa muita jäsenvaltioita suunnitelmistaan Euroopan unionin yhdentämisestä. Macronin suunnitelmista unionin uudistamiselle keskusteltaneen keskiviikkona hänen Suomen-vierailullaan.

Televisiotähti ja ympäristöaktivisti

Hulot kertoi eroamispäätöksestään France Inter -kanavan suorassa radiohaastattelussa. Hulot ei ollut ennen haastattelua ilmoittanut päätöksestään edes presidentille tai pääministerille.

Hulot'n on kerrottu jo olleen lähellä eroamista helmikuussa, kun Ranskan entisen presidentin Francois Mitterandin tyttärentytär kertoi Hulot'n raiskanneen hänet 1990-luvulla. Hulot on kiistänyt syytöksen.

Taustaltaan Hulot on ympäristöasioihin perehtynyt toimittaja, televisiotähti sekä ympäristöaktivisti.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi