Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Japanin mukaan Pohjois-Korea on edelleen vakava ja vääjäämätön uhka

Viime vuonna Japani julkaisi selontekonsa silloin, kun jännitteet Korean niemimaalla olivat kasvaneet. LEHTIKUVA/AFP

Pohjois-Korea on edelleen vakava ja vääjäämätön uhka, Japani katsoo vuosittaisessa puolustusselonteossaan. Puolustusselonteossa kiinnitetään huomiota myös Kiinan kasvamiseen sotilasmahtina. Japanin mukaan Kiina herättää vahvoja turvallisuushuolia alueella ja kansainvälisessä yhteisössä.

Japani julkaisi puolustusselontekonsa ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun Korean niemimaan jännitteet ovat alkaneet lientyä.

Viime vuonna Japani julkaisi selontekonsa silloin, kun jännitteet niemimaalla olivat kasvaneet. Vuosi sitten Pohjois-Korea oli tehnyt ohjuskokeita ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump uhkasi vastata niihin tulella ja raivolla.

Sittemmin diplomaattiset ponnistelut ovat tuottaneet tulosta. Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on tavannut sekä Etelä-Korean presidentin Moon Jae-inin että Trumpin. Korean niemimaan ydinaseriisunnassa ei ole kuitenkaan tapahtunut konkreettista edistymistä.

Japanin puolustusministeri Itsunori Onodera kertoo huomioineensa sen, että Pohjois-Korea on aloittanut dialogin entisten vihamiestensä kanssa. Puolustusministerin mukaan ei silti voi jättää huomioimatta sitä, että Pohjois-Korealla on satoja ohjuksia, jotka ovat melkein kaikki kantomatkan päässä Japanista.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi