Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Paavi pyysi Jumalalta anteeksiantoa lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä katolisessa kirkossa

Paavi sanoi eilen jakavansa tyrmistyksen siitä, että katolisen kirkon työntekijät eivät ole puuttuneet tarpeeksi ankarasti lasten hyväksikäyttöön syyllistyneiden pappien "vastenmielisiin rikoksiin". LEHTIKUVA/AFP

Irlannissa vierailulla oleva Paavi Franciscus on anonut Jumalalta anteeksiantoa lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä katolisessa kirkossa. Samalla hän toisti toiveensa oikeuden toteutumisesta.

Franciscuksen vierailua Irlannissa ovat koko ajan varjostaneet hyväksikäyttötapaukset, ja oman lisänsä vyyhteen toi Vatikaanin entinen Yhdysvaltain-lähettiläs arkkipiispa Carlo Maria Vigano, joka väitti paavin ummistaneen silmänsä yhdysvaltalaiskardinaalia vastaan esitetyiltä hyväksikäyttösyytöksiltä.

– Hän (paavi Franciscus) tiesi vähintään 23. kesäkuuta 2013, että (kardinaali Theodore) McCarrick oli sarjasaalistaja. Hän (paavi) tiesi hänen (McCarrick) olevan turmeltunut, mutta suojasi tätä katkeraan loppuun asti, arkkipiispa Vigano kirjoitti National Catholic Register -lehdessä julkaistussa kirjeessään.

Vatikaani ei kommentoi arkkipiispan väitteitä.

Yhdysvaltalaiskardinaali Theodore McCarrick erosi seksuaalista hyväksikäyttöä koskevien syytösten takia. Paavi myönsi hänelle eron heinäkuussa. McCarrickia on syytetty alaikäisten ja pappisseminaarissa olleiden aikuisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. McCarrick on sanonut olevansa syytön.

Joidenkin mielestä arkkipiispan ulostulon ajoittaminen juuri Irlannin-vierailun aikaan on herättänyt epäilyjä, olisiko mahdollisesti kyse paavi Franciscusta vastustavien katolilaisten vanhoillisten piirien iskusta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi