Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Ecuador ei enää vaadi nähdä venezuelalaisten passeja rajalla

YK arvioi, että 2,3 miljoonaa venezuelalaista on viime vuosina paennut ulkomaille Venezuelan taloudellista ja poliittista kriisiä. LEHTIKUVA/AFP

Venezuelan kriisiä pakenevien venezuelalaisten ei tarvitse enää näyttää passia Ecuadorin rajalla. Ecuadorin oikeusasiamies kertoi perjantaina, että viikon kestänyt vaatimus passien näyttämisestä on laitettu jäihin. Ecuador ilmoitti päätöksestään vain tunteja ennen kuin Perun päätös passitarkastuksista tuli voimaan.

Ecuador ilmoitti viime viikolla, että se alkaa vaatia kaikilta venezuelalaisilta passia Ecuadorin rajalla, kun aikaisemmin maahantuloon on riittänyt henkilökortti. Ecuadorin ilmoituksen jälkeen myös Peru ilmoitti ottavansa passintarkastuksen käyttöön.

Perun uusien passisäännösten takia kymmenien tuhansien venezuelalaisten epäillään jäävän jumiin Ecuadoriin ja Kolumbiaan, sillä monilla heistä ei ole passia.

YK arvioi, että 2,3 miljoonaa venezuelalaista on viime vuosina paennut ulkomaille Venezuelan taloudellista ja poliittista kriisiä. Heistä noin 400 000 on paennut Peruun.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi