Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

CNN:n kysely: Enemmistö amerikkalaisista haluaisi, että Venäjä-tutkinta pyrittäisiin lopettamaan ennen välivaaleja

70 prosenttia kyselyyn vastanneista oli myös sitä mieltä, että Trumpin pitäisi todistaa Venäjä-tutkinnassa, mikäli häneltä sitä pyydetään. LEHTIKUVA/AFP

Kaksi kolmasosaa yhdysvaltalaisista haluaisi, että erikoissyyttäjä Robert Mueller pyrkisi saamaan Venäjä-tutkinnan päätökseen ennen välivaaleja. Asia käy ilmi uutiskanava CNN:n teettämästä kyselystä.

Kyselyyn vastanneista 30 prosenttia sanoo tutkinnan vaikuttavan erittäin merkittävästi siihen, kuinka he äänestävät marraskuussa järjestettävissä välivaaleissa. CNN:n mukaan luku on noussut edellisestä, toukokuussa tehdystä kyselystä.

70 prosenttia kyselyyn vastanneista oli myös sitä mieltä, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin pitäisi todistaa Venäjä-tutkinnassa, mikäli häneltä sitä pyydetään.

SSRS:n tekemään kyselyyn vastasi elokuussa reilut 1 000 amerikkalaista. Kyselyn virhemarginaali on 3,9 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Mueller johtaa tutkintaa Venäjän vaikuttamisyrityksistä vuoden 2016 presidentinvaaleihin.

STT
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS Verkko Plus 1 kk vain 7,90 € (norm. 14,50 €) ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1 kk 7,90 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X