Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

"Tästä tempusta saa varmaankin elinkautisen? Kyllä tällaisen tekijän pitäisi sellainen saada" – Seattlen turmakoneen vienyt mekaanikko ei halunnut laskeutua

Yhdysvalloissa lentoyhtiön mekaanikko otti luvatta käyttöön tyhjän matkustajalentokoneen Seattle-Tacoman lentokentältä lauantaiaamuna Suomen aikaa, lentokenttäviranomaiset kertovat Twitterissä. Silminnäkijöiden mukaan armeijan F-15-suihkuhävittäjät lähtivät seuraamaan konetta, kertoo Star Tribune -lehti. Kaikki liikennöinti lentokentällä keskeytettiin hetkeksi.

Piercen piirikunnan sheriffin mukaan lentäjä törmäsi Ketron-saareen hetken lentämisen jälkeen. Aluksi törmäyksen syyksi epäiltiin taitojen puutetta tai ilmatemppujen yrittämistä, mutta myöhemmin viranomaiset kertoivat miehen lentäneen tarkoituksella päin maata. Koneen otti 29-vuotias Piercessä asunut mies, jonka uskotaan kuolleen törmäyksessä.

Tapauksessa ei epäillä terrorismia, eikä koneessa ollut tapahtumahetkellä ketään muuta.

Lentokone oli Alaska Air -konsernin tytäryhtiön Horizon Airin Bombardier Dash 8 Q400, jossa on 76 matkustajapaikkaa.

Lennonjohto yritti opastaa laskeutumaan

Lennonjohto sai koneen lentäjään radioyhteyden. Nauhoitukset radiokeskusteluista lähtivät nopeasti leviämään verkossa.

– Monet ihmiset välittävät minusta, ja tämä tulee olemaan heille pettymys. Haluaisin pyytää anteeksi heiltä kaikilta. Olen vain rikkinäinen tyyppi, jolla on muutama ruuvi löysällä, ja tajusin sen vasta nyt, koneen lentäjä sanoi lennonjohdolle nauhoituksen mukaan.

Lennonjohto yritti ohjeistaa miestä laskeutumaan muun muassa läheiselle sotilaslentokentälle tai veteen, mutta mies jutusteli kevyesti takaisin.

– En ole vielä valmis tulemaan täältä alas. Ohhoh, pitää varmaan lakata katsomasta polttoaineen määrää, koska se on loppumassa nopeasti. Tästä tempusta saa varmaankin elinkautisen? Kyllä tällaisen tekijän pitäisi sellainen saada, hän sanoi.

Tehtyään muutamia vaarallisia taitolentotemppuja ja käytyään vain muutamien kymmenien metrien päässä lahden pinnasta lentokone syöksyi Ketron-saareen, jolla asuu 20 ihmistä. Turmapaikalla olleessa metsässä syttyi raju tulipalo syöksyn seurauksena, mutta kukaan ei loukkaantunut saarella.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi