Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

CNN: Useimmat USA:n rajalla perheistään erotettujen lasten karkotetut vanhemmat löydetty

Guatemalaan palasi tällä viikolla pieni joukko lapsia, jotka oli erotettu vanhemmistaan Yhdysvaltojen rajalla. Lasten sormenjäljet painettiin asiakirjoihin ennen kuin heidät luovutettiin vahemmilleen. LEHTIKUVA / AFP

Yhdysvalloissa viranomaiset ovat löytäneet suurimman osan vanhemmista, jotka on karkotettu maasta, mutta joiden lapsi on yhä Yhdysvalloissa viranomaisten hallussa odottamassa paluuta perheensä luo. Asiasta kertoo CNN.

Oikeus on määrännyt viranomaisia etsimään kaikki maasta karkotetut vanhemmat, jotka joutuivat eroon lapsistaan Yhdysvaltojen etelärajalla osana presidentti Donald Trumpin niin kutsuttua nollatoleranssipolitiikkaa.

Trumpin hallinnon edustaja kertoi oikeudelle perjantaina, että viranomaisten hallussa on tällä hetkellä 386 lasta, joiden vanhemmat on karkotettu maasta. Näistä viranomaiset ovat onnistuneet hankkimaan 360 lapsen vanhempien yhteystiedot ja saamaan yhteyden 299 lapsen perheeseen.

Vanhemmat valinnan eteen

Tuomari Dana Sabraw kutsui Trumpin hallinnon uusinta perheidenyhdistämissuunnitelmaa vaikuttavaksi.

Suunnitelman mukaan aluksi varmistetaan vanhemmuus ja se, että lapsen palauttaminen perheelleen on lapselle turvallista. Sitten vanhemmat etsitään ja selvitetään, haluavatko he lapsensa takaisin luokseen vai haluavatko mieluummin antaa tälle mahdollisuuden aloittaa uuden elämän Yhdysvalloissa ilman perhettään.

Jos vanhemmat haluavat lapsensa takaisin luokseen, maahanmuuttoviranomaiset vielä käsittelevät lapsen asian, ja lopuksi hänet kuljetetaan vanhempien luokse.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi