Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

WP: Valkoisen talon ex-avustajalle tarjottiin potkujen jälkeen isoa vaitiolokorvausta

Omarosa Manigault Newman on tuntenut Donald Trumpin pitkään. Hän oli muun muassa mukana Trumpin Diili-televisiosarjassa. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin avustajan tehtävästä potkut saaneelle Omarosa Manigault Newmanille tarjottiin mittavaa korvausta siitä, että hän sitoutuisi olemaan puhumatta Trumpista julkisuudessa tai antamasta muita tätä vahingoittavia lausuntoja. Asiasta kertoo Washington Post, joka on saanut nähtäväkseen salassapitosopimuksen, joka Manigault Newmanille tarjottiin allekirjoitettavaksi.

Manigault Newmanin mukaan allekirjoitusta häneltä pyysi Trumpin miniä Lara Trump, joka tarjosi hänelle uutta työtä 15 000 dollarin kuukausipalkalla vastineeksi sopimuksen allekirjoittamisesta.

Manigault Newman kertoo kieltäytyneensä tarjouksesta, mikä jätti hänelle vapaat kädet hyökätä presidenttiä vastaan paljastuskirjalla. Tiistaina ilmestyvästä kirjasta on annettu ennakkoon otteita tiedotusvälineiden nähtäväksi.

Manigault Newman on tuntenut Trumpin pitkään. Hän oli muun muassa mukana Trumpin Diili-televisiosarjassa.

"Rasisti, naisvihaaja ja kiihkoilija"

Manigault Newman kutsuu kirjassaan Trumpia rasistiksi, naisvihaajaksi ja kiihkoilijaksi. Hän esittää lukuisia kohuväitteitä, joiden paikkansapitävyydestä on epäilyksiä ja joiden todenperäisyyttä tiedotusvälineet eivät ole pystyneet varmentamaan.

Hän väittää muun muassa, että Diili-ohjelman kuvauksista olisi nauhoituksia, joissa Trump käyttäisi toistuvasti halventavaa neekeri-sanaa. Hän kirjoittaa, ettei ole itse saanut nauhaa käsiinsä, mutta kolme toisistaan riippumatonta lähdettä on vahvistanut hänelle nauhan olemassaolon.

Republikaanipuolueelle kannatusmittauksia tekevä Frank Luntz sanoo kuitenkin Twitterissä, että kirjassa väitetään hänen kuulleen Trumpin sanovan kiistanalaisen sanan, mutta tosiasiassa hän ei koskaan ole kuullut Trumpin käyttävän neekeri-sanaa. Hän sanoo myös, ettei Manigault Newman ollut häneen suoraan yhteydessä varmistaakseen tiedon ennen kuin mainitsi hänet kirjassaan, vaan tyytyi toisen käden lähteeseen.

– Hyvin huolimatonta työtä, hän teilaa.

Manigault Newman väittää myös nähneensä Trumpin syövän palan paperia asianajajansa Michael Cohenin kävellessä sisään presidentin virkahuoneeseen.

– Koska Trump on suunnattoman bakteerikammoinen, olin järkyttynyt, kun hän vaikutti pureskelevan paperinpalaa ja nielevän sen. Siinä on täytnyt olla jotain hyvin, hyvin arkaluontoista, hän kirjoittaa kirjassaan.

Manigault Newmanilla ei ole todisteita väitteensä tueksi. Washington Postille asiaa nimettömänä kommentoineet Valkoisen talon nykyiset avustajat nauroivat väitteelle ja pitivät sitä sepitteenä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi