Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Venäjän hallitus torjuu kategorisesti Yhdysvaltain viimeisimmät pakotteet

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev on vastannut kovin sanoin Yhdysvaltojen asettamiin uusiin Venäjän-vastaisiin pakotteisiin. LEHTIKUVA / AFP

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ilmoitti perjantaina puhelinkeskustelussa Yhdysvaltojen ulkoministeri Mike Pompeon kanssa, että Venäjän hallitus torjuu kategorisesti Yhdysvaltain viimeisimmät pakotteet. Uusia pakotteita asetettiin Britannian Salisburyssa maaliskuussa tehdyn hermomyrkkyiskun takia.

– Lavrov korosti, että Yhdysvallat, Britannia tai mikään mukaan maa ei ole esittänyt yhtäkään faktaa Salisbury-tapaukseen liittyvien syytösten tueksi, ministeriö ilmoitti.

Myös Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev on vastannut kovin sanoin Yhdysvaltojen asettamiin uusiin Venäjän vastaisiin pakotteisiin.

– En halua kommentoida tulevia pakotteita, mutta voin sanoa, että jos voimaan astuu jotakin sellaista kuin pankkitoiminnan tai tiettyjen valuuttojen käyttämisen kielto, voimme varmasti kutsua tätä taloudellisen sodan julistamiseksi, Medvedev sanoi Interfax-uutistoimiston mukaan.

– Ja meidän täytyy vastata tähän sodanjulistukseen. Taloudellisin keinoin, poliittisin keinoin tai jos tarpeellista, muilla keinoilla. Amerikkalaisten ystäviemme täytyy ymmärtää tämä.

Tällä hetkellä yhdellä dollarilla saa noin 68 ruplaa.

Pakotteet astuvat voimaan Niinistön Venäjän-vierailun aikoihin

Pakotteiden ensimmäinen erä astuu voimaan kahden viikon päästä. Se kieltää viemästä Venäjälle kansallisen turvallisuuden kannalta sensitiivistä amerikkalaista teknologiaa. Samoihin aikoihin, 22. elokuuta, presidentti Sauli Niinistö tekee työvierailun Venäjälle.

Toinen pakote-erä astuu voimaan 90 päivää myöhemmin, jollei Yhdysvallat katso Venäjän luopuneen kemiallisten aseiden käytöstä. Se olisi paljon rankempi ja kieltäisi kaikki yhdysvaltalaiset pankkilainat Venäjälle, lopettaisi kaiken Yhdysvaltain viennin Venäjälle ja katkaisisi maiden diplomaattiset suhteet.

Asiantuntijat ovat pitäneet rajumman pakote-erän toteutumista epätodennäköisenä.

Venäjä on kiistänyt olevansa vastuussa Salisburyn iskusta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi