Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Etelä-Ranskan tulvien takia on evakuoitu 1 600 ihmistä, valtaosa leirintäalueilta

Suurin osa evakuoiduista on leirintäalueilla olleita lomailijoita. Kymmenen ihmistä on viety sairaalahoitoon lievien vammojen takia. LEHTIKUVA / AFP

Etelä-Ranskassa on evakuoitu 1 600 ihmistä tulvien tieltä. Tulvat alkoivat eilen, kun viikkokausien helteiden jälkeen rajut myrskyt ja rankkasateet saivat joet tulvimaan yli äyräidensä.

Suurin osa evakuoiduista on leirintäalueilla olleita lomailijoita. Kymmenen ihmistä on viety sairaalahoitoon lievien vammojen takia.

Eilen 70-vuotias saksalaismies katosi leirintäalueelta, kun tulvavedet veivät asuntovaunun, josta hän oli hakenut suojaa. Häntä etsitään yhä.

Pahiten tulvat ovat koetelleet Gardin, Ardechen ja Dromen alueita. Joillakin alueilla on Le Figaron mukaan satanut 150–200 millimetriä vuorokauden aikana.

– Joen virtaus oli tänään uskomaton – kun heräsimme, vettä oli noin jalan verran, kertoi Ardechessa joen lähelle leiriytynyt Rachel Buchanan BBC:lle.

– Matkailuautomme ajaminen oli hyvin pelottavaa, koska joen vierellä tie oli täysin veden vallassa. Kuin tyhjästä oli ilmestynyt vesiputouksia, jotka vyöryivät rinteeltä alas.

Tulva-alueille on Ranskan sisäministeriön mukaan lähetetty yli 400 palomiestä ja poliisia sekä neljä helikopteria.

STT
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 vk 0 € ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X