Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Tokiolainen korkeakoulu väärensi pääsykoetuloksia estääkseen naisia opiskelemasta lääketiedettä

Yomiuri Shimbun -lehdelle puhuneen lähteen mukaan korkeakoulun väellä oli yhteinen näkemys siitä, että korkeakoulun sairaala tarvitsee mieslääkäreitä. LEHTIKUVA / VILJA VEHKAOJA

Japanissa Tokiossa lääketieteellinen korkeakoulu on väärentänyt vuosia pääsykoetuloksia estääkseen osaa kokeissa menestyneistä naishakijoista saamasta opiskelupaikkaa. Japanilaisen Yomiuri Shimbun -lehden mukaan koulu halusi pitää naisopiskelijoiden määrän pienenä ja antoi siksi osalle naishakijoista huonommat pääsykoepisteet kuin nämä olisivat ansainneet.

Lehdelle nimettömänä puhunut lähde sanoo, että naislääkärit usein irtisanoutuvat mennessään naimisiin ja saadessaan lapsia. Lähteen mukaan korkeakoulun väellä oli yhteinen näkemys siitä, että korkeakoulun sairaala tarvitsee mieslääkäreitä.

Korkeakoulun tiedottaja sanoo AFP:lle, että koulu käynnisti asiasta välittömästi sisäisen tutkinnan luettuaan Yomiuri Shimbun -lehden uutisen. Tiedottajan mukaan koulun tarkoitus on julkistaa tutkinnan tulokset, kun ne ovat saatavilla.

Lehden mukaan korkeakoulu ryhtyi väärentämään pääsykoetuloksia huomattuaan vuonna 2010, että kokeissa menestyvien naishakijoiden määrä oli kasvanut merkittävästi, ja jopa 40 prosenttia vuosikurssista oli naisia. Väärentämällä naisten osuus pudotettiin seuraavana vuonna 30 prosenttiin.

Japanissa naiset ovat korkeasti koulutettuja, mutta työelämän vaatimukset ovat niin kovat, että monet koulutetutkin naiset jäävät kokonaan kotiin lapsen saatuaan.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi