Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Helleaalto piinaa Japania – vaatinut lähes 30 ihmisen hengen

Yhdysvaltalainen sääyhtiö AccuWeather arvioi kuumuuden jatkuvan ainakin alkuviikkoon saakka. LEHTIKUVA/AFP

Noin kolmekymmentä ihmistä on kuollut ja tuhansia joutunut sairaalaan Japania koettelevan helleaallon seurauksena. Asiasta uutisoivat muun muassa BBC ja Japan Times.

Tukalat lämpötilat ovat jatkuneet Japanissa jo noin kahden viikon ajan. Esimerkiksi Kiotossa lämpötila on ensimmäistä kertaa maan mittaushistoriassa pysytellyt noin 38 asteessa kokonaisen viikon.

Ihmisiä on opastettu juomaan runsaasti vettä ja säätämään asuntojen sisälämpötiloja viileämmiksi. Japanin opetusministeri on kehottanut kouluja ja yliopistoja ympäri maan tekemään kaikkensa, jotta oppilaiden ja opiskelijoiden turvallisuus voitaisiin taata. 6-vuotias koululainen kuoli aiemmin tällä viikolla lämpöhalvaukseen osallistuttuaan ulkona pidetylle oppitunnille Aichin hallintoalueella.

Yhdysvaltalainen sääyhtiö AccuWeather arvioi kuumuuden jatkuvan ainakin alkuviikkoon saakka. Japanin eteläkärjessä saadaan mahdollisesti runsaitakin sateita jo viikonlopun aikana, sillä Ampil-nimisen trooppisen myrskyn on arvioitu kulkevan Japanin eteläosien yli.

Myrsky voisi tuoda helpotuksen tukalaan kuumuuteen, mutta sen pelätään vaikeuttavan entisestään käynnissä olevia raivaus- ja pelastustöitä, joita taannoiset rankkasateet aiheuttivat. Aiemmin heinäkuussa rankkasateiden aiheuttamat tulvat ja maanvyöryt vaativat yli 200 ihmisen hengen.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi