Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Ylen kysely: Suomalaisten mielestä Putin lisännyt vastakkainasettelua

Vain kaksi prosenttia vastaajista koki, että Putin olisi tehnyt maailmasta turvallisemman paikan. LEHTIKUVA / AFP

Suomalaisten selvä enemmistö on sitä mieltä, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on lisännyt vastakkainasettelua ja kärjistänyt kansainvälistä keskustelua, käy ilmi Ylen Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä. Kuitenkin vain alle puolet arvioi hänen horjuttaneen EU-maiden yhtenäisyyttä.

Erityisen yksimielisiä suomalaiset ovat siitä, että Putin ei ole tehnyt maailmasta turvallisempaa. Vain kaksi prosenttia vastaajista koki, että Putin olisi tehnyt maailmasta turvallisemman paikan.

Kysely toteutettiin internetpaneelissa 3. ja 4. heinäkuuta. Kyselyyn vastasi reilut 1 090 ihmistä. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä.

Suomalaiset suhtautuvat Trumpiin varauksella, käy ilmi aiemmin j ulkaistusta kyselystä

Yle julkaisi Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpista vastaavan kyselyn aiemmin tällä viikolla. Kyselyn mukaan vain neljä prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että Trump on tehnyt maailmasta turvallisemman.

Vastaajista 88 prosenttia oli puolestaan sitä mieltä, että Trump on kärjistänyt yhteiskunnallista keskustelua ja lisännyt aggressiivista kommentointia sosiaalisessa mediassa.

Trumpia koskeva kysely tehtiin puhelinhaastatteluina 11.–19. kesäkuuta. Kyselyyn osallistui reilut 1010 ihmistä. Virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä.

Syyriaa toivotaan agendalle Seuran kyselyssä

Seura-lehden torstaina julkistaman kyselyn mukaan yli 60 prosenttia suomalaisista haluaisi, että Putin ja Trump puhuisivat Helsingissä Syyrian sodasta. Seuraavaksi eniten asialistalle toivottiin maailmanlaajuista kauppasotaa ja ilmastonmuutoksen torjuntaa. Myös Itä-Ukrainan sota ja Pohjois-Korea olivat toivelistan kärkipäässä. Vastaajille oli annettu valmiiksi kymmenen vaihtoehtoa, joista valita.

Vasemmistoliiton ja vihreiden kannattajilla korostui tarve puhua ilmastonmuutoksesta, kun taas kokoomuksen ja keskustan kannattajille kauppasota oli yhtä tärkeä aihe kuin Syyrian sota. Perussuomalaisten kannattajien mielestä taas Pohjois-Korean ydinaseriisunta olisi juuri nyt tärkein puheenaihe.

Kyselyn toteutti Taloustutkimus ja siihen osallistui lähes 1 100 suomalaista heinäkuun alussa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi