Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Saksa tavoittelee turvapaikanhakijasopua Italian kanssa kuun loppuun mennessä

Saksan neuvotteluista Italian maahanmuuttovastaisen oikeistohallituksen kanssa on ennustettu vaikeita. LEHTIKUVA/AFP

Saksan sisäministeri Horst Seehofer sanoo Saksan ja Italian pyrkivän sopimaan turvapaikanhakijoiden palauttamisen pelisäännöistä kuun loppuun mennessä tai jos se ei onnistu, viimeistään elokuun alkupuolella.

Seehofer tapasi Italian sisäministerin Matteo Salvinin keskiviikkona. Hänen mukaansa ministerit sopivat tapaavansa pian keskustellakseen turvapaikanhakijoiden palauttamisesta.

Saksan riitaisa koalitiohallitus pääsi viime viikolla sopuun maahanmuuttouudistuksesta, jonka toteuttaminen vaatii kuitenkin neuvotteluja muiden EU-maiden kanssa. Saksa ei halua vastaisuudessa ottaa vastaan turvapaikanhakijoita, jotka ovat jo hakeneet turvapaikkaa toisesta EU-maasta. Sen sijaan se haluaa voida palauttaa nämä ihmiset siihen EU-maahan, johon he ensiksi saapuivat.

Saksan neuvotteluista Italian maahanmuuttovastaisen oikeistohallituksen kanssa on ennustettu vaikeita.

Salvini: Yhteisiä tavoitteita

Salvinin mukaan hänellä ja Seehoferilla on yhteisiä tavoitteita: he molemmat haluavat vähentää EU:hun saapuvien, matkalla kuolevien ja Italiaan ja Saksaan jäävien siirtolaisten määrää.

Salvini korosti, ettei Italia suostu minkäänlaisiin siirtolaissopimuksiin ennen kuin EU:n ulkorajojen vahvistamiseksi on ryhdytty toimiin. Hän haluaa, että tilanteeseen puututtaisiin jo Libyan päässä, jotta EU:hun pyrkivien vaaralliset merimatkat vähenisivät.

– Haluamme Euroopan suojelevan ulkorajojaan ennen kuin suostumme ottamaan Italiaan ensimmäistäkään maahanmuuttajaa, hän sanoi.

Salvini haluaa myös EU:n vaativan Afrikan maita sitoutumaan ottamaan vastaan kansalaisensa, jotka EU:n jäsenmaat haluavat karkottaa EU:sta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi