Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

EU haluaa torjua valeuutisia faktantarkastuksella ja mainosten merkitsemisellä

EU-komissio ehdottaa, että uutisia levittävät verkkoalustat velvoitetaan laatimaan säännöt, joilla voidaan varmistaa että sponsoroitu sisältö erottuu muusta. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Valeuutisten levittämistä yritetään jarruttaa EU-maissa. EU-komissio ehdottaa muun muassa, että uutisia levittävien verkkoalustojen on varmistettava, että sponsoroitu sisältö erottuu muusta. Tämä koskisi erityisesti poliittista mainontaa.

Lisäksi komissio haluaa rajoittaa alustojen mahdollisuuksia kohdentaa poliittista mainontaa ja rajata disinformaation tekijöiden mahdollisuuksia ansaita toiminnallaan rahaa.

Säännöillä tulisi myös edistää valetilien tunnistamista ja sulkemista sekä bottien torjuntaa. Niiden pitäisi myös ehkäistä mielipidekuplien syntymistä auttamalla käyttäjiä löytämään vaihtoehtoisia näkemyksiä edustavia uutislähteitä.

Lisäksi on tarkoitus perustaa riippumaton eurooppalainen faktantarkistusverkosto, joka määrittelee yhteiset työmenetelmät ja pyrkii saamaan asiakorjauksille sekä oikaisuille mahdollisimman laajan näkyvyyden koko EU:ssa. Kouluopetuksessa taas yritetään kehittää medialukutaitoa.

Jos muutoksilla ei saavuteta tarpeeksi hyviä tuloksia, saattaa komissio vuoden loppuun mennessä ehdottaa uusia toimia. Uutta lainsäädäntöäkin voidaan harkita.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi