Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Edustajainhuoneen tiedustelukomitea ei löytänyt todisteita Trumpin Venäjä-kytköksistä

Demokraatit ovat syyttäneet republikaaneja presidentti Donald Trumpin suojelemisesta. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvaltain edustajainhuoneen tiedustelukomitea ei ole löytänyt todisteita Venäjän kytköksistä presidentti Donald Trumpin vaalikampanjaan. Republikaanivetoisen komitean mukaan Venäjä sekaantui vaaleihin, mutta sen tarkoituksena ei ollut auttaa Trumpia voittoon.

– Yli vuoden kestäneen työn jälkeen komitean Venäjä-tutkimukset ovat nyt lopussa. Tämän jälkeen se keskittyy loppuraportin kirjoittamiseen, tiiviisti komitean puheenjohtaja Devin Nunes.

Komitean demokraattijäsenet olivat kaikkea muuta kuin tyytyväisiä Nunesin päätökseen.

– Jos Venäjä kykenee painostamaan Yhdysvaltain presidenttiä, enemmistö on päättänyt, ettei se halua tietää asiasta, puuskahti paneelin demokraattijäsen Adam Schiff.

Erikoissyyttäjän johtama rikostutkinta jatkuu

Tutkinta aloitettiin lähes vuosi sitten. Edustajainhuoneen tiedustelukomitean demokraatit ja republikaanit ovat haastatelleet samoja 73 todistajaa ja nähneet samat reilut 300 000 dokumenttia, kertoo Washington Post.

New York Timesin mukaan demokraatit ovat syyttäneet republikaaneja Trumpin suojelemisesta ja siitä, että heidän tiensä totuuden löytämiseksi on estetty. Komitean jäsenten mukaan tutkimuksissa ei ole juuri tapahtunut edistystä sitten joulukuun.

Tiedustelukomitean tutkinnan lisäksi Trumpin Venäjä-yhteyksiä pähkäillään yhä jatkuvassa erikoissyyttäjä Robert Muellerin johtamassa rikostutkinnassa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi