Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Opettajien liitot torjuvat Trumpin ajatuksen aseistetuista opettajista – opettajat haluavat opettaa

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump väläytti opettajien aseistamista tavattuaan Floridan kouluampumisesta selviytyneitä nuoria. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvalloissa asiantuntijat ja opettajien ammattiliitot eivät niele Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ehdotusta aseistetuista opettajista, kertoo muun muassa ABC News. Trump sanoi eilen, että opettajien aseistaminen tekisi lopun kouluhyökkäyksistä. Trump kirjoitti torstaina Twitterissä, että koulut, joissa ei ole aseita, houkuttelevat "pahoja ihmisiä".

Trumpin mukaan ehkä viidennes opettajista voisi soveltua kantamaan asetta koulussa.

Amerikkalaisten opettajien keskusjärjestön puheenjohtaja Randi Weingarten sanoi olleensa keskiviikkona puhelinkonferenssissa, johon osallistui 60 000 opettajaa. Hänen mukaansa viesti oli selvä – opettajat eivät halua olla aseistettuja, opettajat haluavat opettaa.

– Me emme halua olla tarkka-ampujia, eikä meillä koskaan tule olemaan tarvittavaa ammattitaitoa. Mikään määrä harjoittelua ei valmista opettajaa kohtaamaan AR-15:ta, hän sanoo tiedotteessa.

– Miten opettajien aseistaminen edes toimisi? Olisiko lastentarhanopettajilla aseet asekotelossa? Olisiko jokaisessa luokkahuoneessa asekaappi? Olisiko se lukossa? Kun opettajalla on sekunteja aikaa toimia, pitäisikö opettajan käyttää nuo sekunnit aseen kaivamiseen kaapista oppilaiden suojelemisen sijaan, Weingarten kysyy.

Hänen mukaansa ne, jotka vaativat opettajia aseistautumaan, eivät ymmärrä opettajia ja kouluja. Hän sanoo, että aseiden määrän lisääminen kouluissa saattaa lisätä illuusiota turvallisuudesta, mutta todellisuudessa se tekee luokista turvattomampia.

Yhdysvaltojen kansallisen koulutusjärjestön puheenjohtaja Lily Eskelsen García on samoilla linjoilla.

– Aseiden määrän lisääminen kouluissa ei suojaa oppilaita tai opettajia aseväkivallalta, hän sanoi tiedotteessa.

Hänen mukaansa nyt tarvitaan ratkaisu siihen, miten aseet saataisiin pois niiden ihmisten käsistä, jotka haluavat joukkomurhissa tappaa viattomia lapsia ja opettajia. Aseistetut opettajat eivät ole hänen mukaansa ratkaisu.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi