Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Netanjahu vakuuttaa pysyvänsä virassa – avainministeriltä kritiikkiä

Poliisi suositti eilen, että Netanjahu pitäisi asettaa syytteeseen lahjonnasta. Lehtikuva/AFP

Israelissa pääministeri Benjamin Netanjahu vakuuttaa, että hänen hallituksensa on vakaalla pohjalla korruptiosyytteen uhasta huolimatta. Hallituksen avainministereihin kuuluva opetusministeri Naftali Bennett kritisoi pääministeriä, mutta ei halua lähteä tässä vaiheessa kaatamaan hallitusta.

Poliisi suositti eilen, että Netanjahu pitäisi asettaa syytteeseen lahjonnasta. Suositus on kirvoittanut vaatimuksia pääministerin erosta.

Pääministerin epäillään muun muassa pyytäneen israelilaisen lehden kustantajalta myönteistä uutisointia ja luvanneen vastineeksi apua lehtikilpailussa. Poliisi epäilee hänen myös saaneen lahjoja varakkailta tukijoiltaan.

Netanjahu sanoi Tel Avivissa pidetyn tilaisuuden yhteydessä, ettei hänellä ole aikeita erota eikä uusia vaaleja ole näköpiirissä.

Naftali Bennett johtaa äärioikeistolaista puoluetta, joka on mukana Netanjahun hallituksessa. Hänen mukaansa pääministerin ei tarvitse olla täydellinen.

– Hänen tulee kuitenkin olla sellainen, jota ihmiset voivat katsoa ja sanoa, että noin tulee toimia. Isojen rahasummien ottaminen vastaan lahjoina pitkän ajan kuluessa ei vastaa tätä käsitystä, hän sanoi. Bennett painotti kuitenkin, että Netanjahu on syytön kunnes toisin todistetaan.

Bennett teki samalla selväksi, että hänen puolueensa pysyy koalitiossa ainakin toistaiseksi. Asia menee seuraavaksi yleisen syyttäjän ratkottavaksi, ja Bennett sanoi odottavansa hänen kantaansa.

STT

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko Plus nyt 3 kk vain 9,90 € / kk!

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen