Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Kolme naista syyttää rapmoguli Russell Simmonsia raiskauksesta

Russell Simmons on aiemmin jättänyt paikkansa Def Jam Recordings -levy-yhtiössä syytösten vuoksi. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvalloissa ainakin kolme naista syyttää hiphop-moguli Russell Simmonsia raiskauksesta, kertoo New York Times -lehti. Simmons on jo marraskuun lopulla jättänyt paikkansa hiphop-musiikkiin erikoistuneessa Def Jam Recordings -levy-yhtiössä, kun kaksi aiempaa raiskaussyytöstä oli tullut julki.

Yksi raiskausväitteen esittäneistä naisista on laulaja Tina Baker, joka on toiminut taustalaulajana Madonnalle ja Bruce Springsteenille. Baker on kertonut New York Timesille, että aikanaan naisen managerina toiminut Simmons raiskasi hänet 1990-luvun alussa rapmogulin asunnolla. Bakerin kertomuksen ovat vahvistaneet neljä läheistä, muun muassa entinen aviomies ja terapeutti.

60-vuotias Simmons on kiistänyt kaikki raiskaussyytökset, joista aikaisimman väitetään tapahtuneen vuonna 1988. Hän on myös osoittanut julkisuudessa tukeaan naisille, jotka ovat kertoneet miesten häirintätapauksista.

Simmons perusti Def Jam -yhtiön yhdessä Rick Rubinin kanssa vuonna 1984. Sen kuuluisia artisteja ovat olleet muun muassa Beastie Boys, LL Cool J sekä Public Enemy.

Simmonsin julkisuuskuva on aiemmin pysytellyt suhteellisen puhtoisena. Hän on muun muassa korostanut henkisyyttä, vegaaniruokavaliota ja joogaa. New York Times kuitenkin kertoo myös tapauksesta vuodelta 2014, jolloin Simmons olisi koskettanut naista epäsoveliaalla tavalla miamilaishotellissa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi