Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Seksuaalisesta häirinnästä syytetty USA:n senaattori Al Franken eroaa syytteiden vuoksi

Senaattori Franken on tähän mennessä korkea-arvoisin amerikkalaispoliitikko, joka on eronnut häirintäsyytösten vuoksi. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvaltalaissenaattori Al Franken on päättänyt erota tehtävästään, koska useat naiset ovat syyttäneet häntä seksuaalisesta häirinnästä. Demokraattipuolueen senaattori Franken on tähän mennessä korkea-arvoisin amerikkalaispoliitikko, joka on eronnut häirintäsyytösten vuoksi.

Washington Postin mukaan Franken korostaa edelleen, etteivät kaikki syytökset ole totta. Hän sanoo myös, että muistaa tapahtumat hyvin eri tavoin niidenkin syytösten osalta, joissa on totuutta mukana.

CNN:n mukaan Franken ei pyytänyt jäähyväispuheessaan anteeksi.

Franken sanoo kuitenkin, että hänen ympärillään vellova kohu häiritsee hänen työtään niin paljon, että hänen on parasta luopua senaattorinpaikastaan.

Senaatin etiikkakomitea alkoi viime viikolla tutkia Frankeniin kohdistuvia syytöksiä.

Aiemmin tällä viikolla toinenkin demokraattipuolueen poliitikko, edustajainhuoneen jäsen John Conyers Jr erosi häirintäsyytösten vuoksi. Hän oli työskennellyt edustajainhuoneen jäsenenä yli 50 vuotta, pidempään kuin yksikään hänen kollegoistaan.

Demokraattien pesäero republikaaneista

Franken viittasi jäähyväispuheessaan presidentti Donald Trumpin ja Alabaman senaattoriksi pyrkivän Roy Mooren häirintäkohuihin.

– Minä lähden, ja samaan aikaan presidentin virkahuoneessa istuu mies, joka on nauhalla kehuskellut menneisyydellään seksuaalisena häiritsijänä, ja senaattiin pyrkii puolueensa täydellä tuella mies, joka toistuvasti vaani nuoria tyttöjä, hän sanoi.

Yhdysvaltojen kaksi suurta puoluetta ovat viime viikkoina valinneet täysin eri linjan, mitä tulee poliitikkoihin kohdistuviin syytteisiin seksuaalisesta häirinnästä. Demokraatit painostivat Frankenin ja Conyersin eroamaan, vaikka nämä eivät ole myöntäneet itseensä kohdistuvia syytteitä todeksi. Republikaanipuolue puolestaan antoi presidentti Trumpin johdolla Moorelle täyden tukensa.

STT

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X