Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

YK: Miehiin kohdistuva seksuaalinen väkivalta luultua yleisempää Syyriassa

Syyriassa miehiin ja poikiin kohdistuva seksuaalinen väkivalta on yleisempää kuin aikaisemmin on ymmärretty, paljastaa YK:n tuore raportti.

YK:n mukaan pidätyskeskuksissa ja aseistautuneiden ryhmien tarkistuspisteillä on käytetty seksuaalista väkivaltaa kidutuskeinona. Miehille on annettu sukuelimiin sähköiskuja ja heidän sukuelimiään on poltettu tupakalla. Heitä on kastroitu ja joukkoraiskattu.

Ulkomailla turvapaikanhakijamiehiä ja -poikia on puolestaan usein kiristetty seksisuhteisiin.

Seksuaalisen väkivallan uhriksi joutuminen on miesuhreille syyrialaisessa kulttuurissa hyvin leimaavaa, minkä vuoksi monet ovat vaienneet kärsimyksistään. YK:n mukaan tämä on vahvistanut virheellistä käsitystä, että miehet kohtaisivat seksuaalista väkivaltaa harvoin. Avustusjärjestöjen edustajat eivät myöskään ole aina ottaneet miehiä vakavasti, jos nämä ovat yrittäneet kertoa kokemuksistaan.

Heteromiesten lisäksi seksuaalivähemmistöihin kuuluvat syyrialaismiehet ovat joutuneet erittäin usein seksuaalisen väkivallan uhreiksi. YK:n raportissa haastateltu nuori transsukupuolinen mies sanoo, ettei Syyrian LGBTI-yhteisössä ole ketään, joka ei olisi kohdannut seksuaalista väkivaltaa.

STT

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Ulkomaat

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X