Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Paavi vaati loppua Syyrian kauhulle ja kuolemalle

Turvatoimia oli tiukennettu sen jälkeen kun Egyptissä tehtiin iskuja kahta koptikristittyä kirkkoa vastaan. LEHTIKUVA/AFP

Paavi Franciscus on perinteisessä pääsiäismessussaan Roomassa vaatinut, että Syyrian sodan kauhuille ja kuolemalle on saatava loppu. Paavi toivoi, että Jeesuksen uhraus voisi tuoda Syyrian siviileille lohtua ja helpotusta.

Paavi rukoili kaikkien sodasta, nälänhädästä ja poliittisista levottomuuksista kärsivien puolesta. Syyrian lisäksi hän nosti esille erityisesti muun muassa tilanteen Ukrainassa ja Afrikan konfliktialueilla.

Paavi vetosi maailman johtajiin, jotta nämä kuulisivat rauhansanoman ja kehotti näitä estämään konfliktien leviämisen ja pysäyttämään asekaupan.

Perinteen mukaisesti paavi antoi myös Urbi et Orbi -siunauksensa. Kyseessä on juhlallinen siunaus Rooman kaupungille (urbi) ja koko maailmalle (orbi).

Pääsiäismessu järjestettiin poikkeuksellisen tarkkojen turvatoimien ympäröimänä.

Sanankuulijat joutuivat käymään läpi yhtä tarkat turvatarkastukset kuin lentokentillä, ja paikalle oli komennettu satoja poliiseja ja turvamiehiä.

Turvatoimia oli tiukennettu sen jälkeen, kun Egyptissä tehtiin iskuja kahta koptikristittyä kirkkoa vastaan. Iskuissa kuoli 45 ihmistä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi