Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Trumpin neuvonantaja suositteli ostamaan Ivankan tuotteita – selvitystä vaaditaan

Kellyanne Conway kehotti ihmisiä ostamaan Ivanka Trumpin tuotteita haastattelussa torstaina. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvalloissa vaaditaan selvitystä presidentti Donald Trumpin neuvonantajan Kellyanne Conwayn televisiohaastattelussa antamasta suosituksesta ostaa Trumpin tyttären vaateketjun tuotteita. CNN:n mukaan tutkintaa ovat vaatineet muun muassa jotkut asianajajat, lainsäätäjät sekä hallituksen toimintaa seuraavat järjestöt. Conwayn on sanottu rikkoneen hallituksen etiikkalakia.

Conway kehotti ihmisiä ostamaan Ivanka Trumpin tuotteita Fox Newsin haastattelussa torstaina. Haastattelun taustalla näkyi Valkoisen talon tunnus.

– Se (ketju) on upea. Minulla itselläni on joitain sen tuotteita. Annan ilmaisen mainoksen. Menkää ostamaan niitä tänään, jokainen. Löydätte niitä netistä, Conway sanoi haastattelussa.

Valkoisen talon tiedottajan Sean Spicerin mukaan Conwayta on nyt "ohjeistettu" asiaan liittyen. Spicer ei tarkentanut, mitä hän ohjeistamisella tarkoitti.

Kirje etiikkajohtajalle

Hallituksen toimia valvovaan komiteaan kuuluvat demokraattien Elijah Cummings ja republikaanien Jason Chaffetz vaativat molemmat Conwaylle kurinpidollisia toimia.

Maan politiikan eettisiä käytäntöjä valvovan elimen (OGE) johtajalle Walter Shaubille suunnatussa kirjeessään kongressiedustajat muun muassa sanoivat, että Conwayn toiminta rikkoi selvästi liittovaltion työntekijöiden eettisiä periaatteita.

Conwayn mukaan Trumpin tiimi on tietoinen kirjeestä ja sitä käydään läpi Conwayn mukaan "sisäisesti". Conway kertoi Fox Newsille, että hän on keskustellut tapahtuneesta presidentin kanssa ja että presidentti tukee häntä asiassa sataprosenttisesti.

Ivanka Trumpin vaateketju on ollut otsikoissa viime päivinä. Trump hyökkäsi Twitterissä kauppaketju Nordstromia vastaan, koska se oli pudottanut valikoimistaan Ivankan vaateketjun tuotteet kuluttajakampanjan päätteeksi. Tviitissään Trump sanoi, että Nordstrom kohteli hänen tytärtään hyvin epäreilusti. Muun muassa demokraatit tuomitsivat Trumpin hyökkäyksen.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi