Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Brittijulkkikset kampanjoivat näyttävästi Brexitiä vastaan ja sen puolesta - "Viidessä sekunnissa voit pilata tulevaisuuteni."

Näyttelijä Jude Law toivoo, että britit äänestävät 23. päivänä EU:ssa pysymisen puolesta. Kuva: BRITTA PEDERSEN / EPA

Britannia valmistautuu kansanäänestykseen EU-jäsenyydestä. Britit äänestävät EU:ssa pysymisestä tai unionista eroamisesta 23. kesäkuuta.

Myös monet maan julkisuuden henkilöistä ovat tuoneet näkyvästi kantansa esiin.

EU:ssa haluaisivat pysyä ainakin jalkapallotähti David Beckham ja hänen puolisonsa Victoria Beckham.

David Beckham perusteli Facebookissa kantaansa sillä, että yhteistyössä on voimaa. Myös Victoria Beckham julkaisi Instagram-tilillään kuvan, jolla osoittaa kannattavansa EU:ssa pysymistä.

Myös Harry Potter -kirjailija J. K. Rowling toivoo maansa pysyvän EU:n jäsenenä. Tiistaina kirjailija purki turhautumistaan Twitterissä:

- Jos vielä yksinkin ihminen sanoo minulle, että jäämisen puolesta äänestäminen on rikkaille: KUKA KÄRSII, JOS ASIANTUNTIJAT OVAT OIKEASSA JA 100 000 TYÖPAIKKAA LÄHTEE JA HYVINVOINTI SILVOTAAN?

Lehtitietojen mukaan myös X Factor -ohjelmasta tuttu Simon Cowell on ilmaissut mielipiteensä jäsenenä pysymisen puolesta.

Sir Elton John ilmoitti kantansa Instagramissa. "Build bridges, not walls" ("Rakenna siltoja, älä muureja") -valokuvan kuvatekstinä oli yksinkertaisesti:

- I'm voting to remain (Minä äänestän pysymisen puolesta).

Aihetunnisteena julkaisussa oli #StrongerInEurope.

Myös noin 300 brittiläistä näyttelijää, muusikkoa, kirjailijaa ja taiteilijaa on kertonut olevansa Britannian EU-jäsenyyden kannalla. Kannanoton ovat allekirjoittaneet esimerkiksi näyttelijät Jude Law, Keira Knightley, Benedict Cumberbatch, Helena Bonham Carter ja Bill Nighy ja muotisuunnittelija Vivienne Westwood.

Allekirjoittaneiden mukaan EU-ero olisi vahingollinen luoville aloille. Luovilla aloilla työskentelevien mukaan EU-rahoitus ja rajat ylittävä yhteistyö on ollut elintärkeää.

Keira Knightley, Vivienne Westwood ja Lily Cole ovat julkaisseet sarjan videoita, jossa he kannustavat brittejä äänestämään.

- Viidessä sekunnissa voit pilata tulevaisuuteni, videon sanoma on.

Viisi sekuntia voisi julkkisten mukaan käyttää paremminkin: äänestämällä.

EU-eroa vaativia julkisuuden henkilöitä on vaikeampi löytää.

EU:ssa pysymistä vastaan ovat asettuneet muun muassa näyttelijä Sir Michael Caine, Joan Collins ja Elizabeth Hurley. Hurley julkaisi Instagram-tilillään The Spectator -lehden kuvan, jossa brittilipun värit saanut perhonen on nousemassa ilmaan. Kuvassa lukee "Out and into the world" ("Ulos ja maailmaan").

Suomalaisillekin Dragons' Den eli Leijonan luola -ohjelmasta tuttu yrittäjä Duncan Bannatyne on myös asettunut EU-eron kannalle. Äänensä erolle aikoo antaa myös tv-persoona Katie Hopkins.

Entinen maajoukkuejalkapalloilija Sol Campbell haluaisi lehtitietojen mukaan maan jättävän EU:n. Hänen perustelunsa EU-eroon liittyy jalkapalloon, sillä Campbellin mukaan vapaan liikkuvuuden takia monet brittipelaajat jäävät ilman pelipaikkoja.

Lähteet:

Mirror

Express

Campaign

Independent

Iida Muhonen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi