Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Venäjä aikoo kiihdyttää iskujaan Syyriassa

Kartalla näkyvät Venäjän ilmaiskut Syyriassa ja valtaapitävät osapuolet. STT/Grafiikka

Venäjä on ilmoittanut kiihdyttävänsä ilmaiskuja Syyriassa. Venäjän mukaan se on kolmen päivän aikana tehnyt yli 60 iskua eri puolille Syyriaa.

– Emme ainoastaan jatka iskuja, vaan myös kiihdytämme niitä, sanoi Venäjän armeijan edustaja Andrei Kartapolov.

Venäjä kertoi omiin tiedustelutietoihinsa viitaten, että ääri-islamilaisten keskuudessa on levinnyt paniikki ja satoja palkkasotureita on lähtenyt pakosalle.

Sotaa seuraavan Syrian Observatory for Human Rights -ryhmän mukaan ainakin 39 siviiliä on saanut surmansa Venäjän ilmaiskuissa. Kuolleista kahdeksan on lapsia ja kahdeksan naisia. Äärijärjestö Isisin taistelijoita on kuollut 14.

Britannian tiedustelu: Vain pieni osa Venäjän iskuista Syyriassa kohdistuu Isisiin

Britannian puolustusministeri Michael Fallonin mukaan vain yksi kahdestakymmenestä Venäjän ilmaiskusta Syyriassa kohdistuu äärijärjestö Isisiä vastaan. Fallonin lausunto julkaistiin ennen Venäjän tämänpäiväisiä tietoja.

Britannian tiedustelupalvelun keräämien tietojen mukaan suurin osa Venäjän iskuista kohdistuu Syyrian presidentti Bashar al-Assadia vastaan taisteleviin kapinallisiin.

Venäjän iskuissa on Fallonin mukaan kuollut myös siviilejä. Hän sanoi The Sun -lehdelle, että Venäjän osallistuminen Syyrian sotaan on entisestään monimutkaistanut kriisiä.

Samalla Fallon kuitenkin katsoo, että Britannian tulisi ulottaa Isisin vastaiset ilmaiskunsa myös Syyriaan. Tällä hetkellä Britannia on iskenyt Isisiä vastaan vain Irakissa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi