Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Veronmaksajien vertailu: Palkansaajan verotus kiristyy Suomessa jyrkästi, kun tulot nousevat

Palkkaverotus kiristyy Suomessa verrattain nopeasti, kun palkansaajan tulot nousevat, ilmenee Veronmaksajain Keskusliiton tekemästä vertailusta.

Vertailussa tarkastellaan muun muassa perheettömän palkansaajan verotusta neljällä eri palkkatasolla. Suomessa palkansaajan veroprosentti on selvityksen matalimmalla palkkatasolla eli 28 600 euron vuosipalkalla vielä eurooppalaisten vertailumaiden keskitasoa.

Suomalaista keskipalkkaa saavalla eli 44 000 euroa vuodessa ansaitsevalla veroprosentti on 2,5 prosenttiyksikköä korkeampi kuin Euroopan vertailumaissa keskimäärin.

Suomen ja vertailumaiden keskiarvon välinen ero kasvaa palkkatason kohotessa. Suomen palkkaverotus on 67 700 euron vuosittaisella palkkatasolla neljä prosenttiyksikköä ja 143 000 euron palkkatasolla lähes seitsemän prosenttiyksikköä kireämpää kuin Euroopan vertailumaissa keskimäärin.

Vertailumaista Belgia, Saksa, Italia ja Tanska verottavat pieni- ja keskipalkkaisia perheettömiä palkansaajia selvästi ankarammin kuin Suomi. Ainoastaan Belgia ja Italia ovat Suomea kovempia verottajia kaikilla vertailun tulotasoilla.

Veronmaksajien selvityksessä Suomen 14 eurooppalaista vertailumaata ovat Belgia, Britannia, Espanja, Hollanti, Irlanti, Italia, Itävalta, Norja, Ranska, Ruotsi, Saksa, Sveitsi, Tanska ja Viro.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi