Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

"Palaute kannusti laajentamaan" - Luhta avasi syksyllä yhdeksän uutta myymälää ja neuvottelee kahden lopettamisesta ensi vuonna

Luhta on tyytyväinen myymälöidensä alkumenestykseen syksyllä Helsingin Pasilaan avatussa Tripla-kauppakeskuksessa. Kuva: Kalle Puttonen

Luhta järjestelee vähittäiskauppatoimintoja rivakkaan tahtiin. Lahtelaisyhtiö avasi syksyn aikana kahdeksan myymälää eri puolille Suomea ja yhden Itävaltaan.

Lokakuun puolivälissä Helsingin Pasilassa avattuun Mall of Tripla -kauppakeskukseen Luhta avasi Aleksi 13 -myymälän, Luhta Brand Storen ja Top Sportin.

Marraskuun alussa aukesi edellisten sesonkien mallistoja sekä poisto- ja erikoiseriä tarjoava Luhta Outlet sekä Itävallan Ebeniin että Vantaalle, Ikeaa vastapäätä toimivaan Helsinki Outlet Villageen.

Marraskuun puolivälissä aukesi uusi Ideapark Seinäjoelle, ja sinne Luhta perusti Brand Storen, Top Sportin sekä naisten muotimyymälä Your Facen.

Kodinsisustukseen erikoistunut Luhta Home -myymälä avattiin Hämeenlinnan Goodmaniin.

Top Sport ja Luhta Brand Store ovat avanneet verkkokauppansa uudestaan. Oman kauppansa verkossa avasi loppuvuodesta myös Luhta Home.

–  Seuraamme toimintaympäristön muutoksia ja jatkamme konsernin vähittäiskauppaketjujen kehitystyötä. Uudistuneet valikoimat tuntuvat kiinnostavan kuluttajia, ja palaute on ollut positiivista. Se on kannustanut laajentamaan ketjuja uusille paikkakunnille ja kauppakeskuksiin, toteaa Luhdan toimitusjohtaja Vesa Luhtanen.

Luhdalla on kotimaassa kaikkiaan 72 omaa myymälää, joista viisi toimii Lahdessa.

Yt-neuvottelut alkavat Helsingissä ja Lahdessa

Luhta käynnistää yhteistoimintaneuvottelut Top Sport -myymälän sulkemisesta Lahden Triossa ja Aleksi 13:n sulkemisesta Helsingin keskustassa. Neuvottelujen arvioidaan kestävän seitsemän viikkoa.

Helsingin keskustan tavaratalon vuokrasopimus päättyy vuoden 2020 lopussa. Kolmessa kerroksessa toimivan tavaratalon tilanne on myynnin ja kannattavuuden suhteen "haasteellinen".

Pääkaupunkiseudun kolme uutta kauppakeskusta ovat vaikuttaneet Helsingin keskustan liikkeiden kävijämääriin ja myyntiin.

– Syksyn aikana vuokranantajan kanssa on neuvoteltu tiiviisti tavaratalon nykyisen vuokrasopimuksen jatkosta, mutta toistaiseksi ei ole syntynyt yhteisymmärrystä vuokrattavista kerroksista eikä vuokran suuruudesta, Vesa Luhtanen kertoo.

Lahden Triossa toimivan Top Sport -myymälän vuokrasopimus on päättymässä elokuussa 2020. Myymälän toiminta on ollut jo jonkin aikaa tappiollista, joten myös vuokrasopimuksen jatko on vaakalaudalla.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi