Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

"Rikka rokassa" - PHP saamassa ison osingon ja pääomanpalautusta Lohjan Puhelimesta

PHP:n vanha pääkonttorikiinteistö Harjukadulla kuuluu Lahden arvorakennuksiin. Kuva: Pirjo Kamppila

Lohjan Puhelin aikoo jakaa suhteellisen suuren osingon ja myös pääomanpalautusta omistajilleen.

Yhtiökokous käsittelee 29. marraskuuta hallituksen esitystä 11,9 miljoonan euron osingosta ja 10,6 miljoonan euron pääomanpalautuksesta.

Lohjan Puhelin sai äskettäin lähes 36 miljoonan euron luovutusvoiton myytyään omistamansa DNA-osakkeet norjalaiselle Telenorille.

Ehdotettu voitonjako kiinnostaa myös Lahdessa, sillä PHP Holding omistaa hiukan alle 10 prosenttia lohjalaisyhtiön osakkeista. Luvassa on noin 2,2 miljoonan euron rahavirta.

– Osinko tulee melko nopeasti, mutta pääomanpalautus joskus ensi vuoden puolella, kertoo PHP:n toimitusjohtaja Ari Turunen. Hän on Lohjan Puhelimen hallituksen jäsen.

Lohjan Puhelin aikoo nyt jakaa noin puolet 47 miljoonan euron rahavaroista omistajilleen. Samalla myös pieni osa PHP:n omaisuudesta muuttuu rahaksi, siis nykyistä jakokelpoisempaan muotoon.

PHP Holding lähes kylpee rahassa, sillä elokuun lopulla yhtiö sai omien DNA-osakkeidensa myynnistä 713 miljoonaa euroa. Tulevaa Lohja-osinkoa voi pitää "rikkana rokassa" myös siksi, että lahtelaisyhtiön osingonjako omille omistajilleen oli lokakuun lopussa noin 200 miljoonaa euroa. Sen jälkeen PHP:lle jäi arviolta lähes 650 miljoonan euron nettovarallisuus, josta tulevina vuosina jaettavaa lähes 39 000 osakkeenomistajalle.

PHP omistaa välillisesti Rival-rahaston kautta noin neljäsosan Finda-yhtiöstä, joka sai omien DNA-osakkeidensa myynnistä elokuussa 781 miljoonaa euroa.

Findan toimitusjohtaja Tommi Aurejärvi on kertonut aiemmin, että yhtiö ei aio jakaa syksyllä ylimääräistä osinkoa. Hän totesi syyskuun lopussa Talouselämä-lehdelle, että Finda aikoo DNA-miljoonien turvin kasvattaa sijoitustoimintaansa ja olla hyvä vuotuinen osingonmaksaja.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi