Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Juha Koponen hoitaa aluksi vain osan LähiTapiolan pääjohtajan tehtävistä

LähiTapiola valitsi Koposen uudeksi pääjohtajaksi jo huhtikuussa. LEHTIKUVA / Jussi Nukari

Vakuutusyhtiö LähiTapiolan pääjohtajaksi tammikuun alusta alkaen valittu Juha Koponen jakaa pääjohtajan tehtävät Jari Sundströmin kanssa, kunnes hän täyttää Finanssivalvonnan (Fiva) asettamat vaatimukset kaikkiin pääjohtajan tehtäviin. LähiTapiola päätti järjestelystä tiistaina.

Koponen aloittaa tammikuussa pääjohtajuuteen kuuluvat tehtävät yhtiön vahinko- ja henkivakuutusyhtiöiden hallitusten puheenjohtajana. Muita pääjohtajalle kuuluvia tehtäviä hoitaa Sundström, joka on LähiTapiolan vahinkovakuutusyhtiön toimitusjohtaja.

Lisäksi Koponen osallistuu tiiviisti eri yhtiöryhmätasoisiin hankkeisiin tammikuusta lähtien.

– Jatkamme prosessia Finanssivalvonnan kanssa tavoitteenamme, että Juha Koponen voisi ottaa hoitaakseen myös pääjohtajalle kuuluvat ryhmätason johtotehtävät mahdollisimman pian vuoden 2020 alussa, LähiTapiolan lakiasiainjohtaja Teija Kerminen sanoo tiedotteessa.

Yritys kertoo, että Fivan tulkinta Koposen pätevyydestä toimia pääjohtajan rajoitetussa roolissa on erikseen varmistettu.

Koponen valittiin jo huhtikuussa

LähiTapiola valitsi Koposen uudeksi pääjohtajaksi jo huhtikuussa. Hänen oli tarkoitus olla vuoden lopussa eläkkeelle jäävän Erkki Moisanderin seuraaja.

Viikko sitten LähiTapiola kertoi, että Fiva on lykännyt Koposen aloitusta. Fivan mukaan Koposelta puuttuu edelleen käytännön ammatillista kokemusta vakuutusalalta, vaikka Koposelle on laadittu perehdytysohjelma ja hänellä on pitkä kokemus johtotehtävistä muilla toimialoilla.

Helsingin Sanomat uutisoi syyskuun alussa, ettei LähiTapiola-ryhmän tulevalta pääjohtajalta Koposelta löytynyt riittävää vakuutusalan tuntemusta tehtäviensä hoitamiseen.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi