Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

EU-komissio hyväksyi Telian Bonnier-kaupan: MTV ja C More vaihtamassa omistajaa ensi kuussa

Komissio antaa kaupalle joitakin ehtoja kilpailun turvaamiseksi. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

EU-komissio hyväksyy ruotsalaisen Telian suunnitelman ostaa Bonnierin televisioliiketoiminnan, Telia kertoi tiistaina. Bonnier omistaa suomalaisen MTV:n, ruotsalaisen TV4:n ja maksu-tv-yhtiö C Moren.

Telia teki tarjouksensa Bonnierin Broadcastingista jo heinäkuussa 2018. Komissio käynnisti selvityksensä toukokuussa tänä vuonna. Telia on iloinen kauan odotetusta päätöksestä, kertoo Telian Suomen kuluttajaliiketoiminnan johtaja Heli Partanen.

Partasen mukaan kaupasta ei aiheudu välittömiä muutoksia asiakkaille. Kun kauppa on viimeistelty, yhtiön on tarkoitus alkaa suunnitella katsojille uudenlaisia palveluita, joissa hyödynnetään Telian teknologiaosaamista.

Aiemmin Telia on hankkinut Liigan lähetysoikeudet ja kehittänyt niihin liittyen mobiilisovelluksen, jonka tarkoitus on mahdollistaa palvelun hyödyntäminen ajasta ja paikasta riippumatta.

– Meillä on varsinkin Suomessa ollut jo kokemusta siitä, miten lähdetään sisältöbisnekseen mukaan ja miten toteutetaan erilaisia palveluja kuluttajille, Partanen kertoo.

Komissio antoi ehtoja kaupalle

EU-komission antama hyväksyntä on ehdollinen. Telia sitoutuu ehtoihin, jotka liittyvät esimerkiksi suoratoisto-oikeuksien lisensointiin ja mainostilan myymiseen kilpailijoille.

Komission huolenaiheena on ollut, että kaupan seurauksena kilpailu Ruotsissa ja Suomessa vähenee merkittävästi, mikä voisi johtaa tv-kanavien vähentymiseen tai hintojen nousuun.

– Olemme sujut vaatimusten kanssa. Ymmärrämme, mihin komission huoli pohjaa, Partanen toteaa.

Bonnier Broadcastingilla on noin 1 200 työntekijää Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Yhdistäminen Teliaan alkaa, kun yrityskauppa on saatu päätökseen, minkä odotetaan tapahtuvan ensi kuun alussa.

Kaupan hinnaksi on ilmoitettu 9,2 miljardia kruunua eli noin 900 miljoonaa euroa. Hinta voi kasvaa enintään miljardilla kruunulla eli noin 100 miljoonaa euroa. Lisäkauppahinnan suuruus selviää kaupan allekirjoituksen yhteydessä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi