Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Ulkopolitiikka-lehti: Rail Baltican suomalainen toimitusjohtaja eroaa, Baltian maat riitelevät hankkeesta

Rail Baltica kulkisi Tallinnasta Varsovaan. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

Baltian maat riitelevät Rail Balticasta, vaikka EU on luvannut rahoittaa siitä 85 prosenttia, kertoo Ulkopolitiikka-lehti. Lehden tietojen mukaan Baltian maiden rautatieyhtiön RB Railin suomalainen toimitusjohtaja Timo Riihimäki on irtisanoutunut tehtävästään, sillä yhtiön omistajavaltiot eivät ole sitoutuneita hankkeen toteutukseen.

Pääministeri Antti Rinteen (sd.) hallitus on perunut "toistaiseksi" Suomen päätöksen lähteä mukaan Rail Balticaan. Ulkopolitiikka-lehden saamien tietojen mukaan päätökseen vaikutti olennaisesti yhtiöstä tehty selvitys. Se antoi vahvistusta julkisuudessa esiintyneille ongelmille: omistajat eivät ole tarpeeksi sitoutuneita hankkeeseen, päätöksissä hidastellaan ja toimintaa mikromanageroidaan.

Rail Baltica on Baltian läpi kulkeva nopea juna. Rail Baltica kulkisi Tallinnasta Varsovaan. Rakennusneuvos Juha Parantainen liikenne- ja viestintäministeriöstä sanoo lehdelle, että Rail Baltica -hanke ei tarvitse Helsinki–Tallinna-tunnelia, mutta tunnelille ei ole toisaalta tarvetta ilman Rail Balticaa.

Juttuun haastatellut asiantuntijat pitävät yksimielisesti epärealistisena liikemies Peter Vesterbackan yksityistä rautatietunnelia Suomen ja Viron välillä, erityisesti aikataulun takia. Silti Vesterbacka vie suunnitelmaa eteenpäin riippumatta Rail Balticasta.

– Ne ovat täysin omia hankkeitaan, vaikka toki tukevat toisiaan, hän sanoo lehdelle.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi