Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Uutissuomalainen: Kaupan omien merkkien hillintä etenee

Hallitus jatkaa kaupan omien tuotemerkkien hillinnän valmistelua, kertoo maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) Uutissuomalaiselle. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

Hallitus jatkaa kaupan omien tuotemerkkien hillinnän valmistelua, kertoo maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) Uutissuomalaiselle. Lepän mukaan asiassa edetään "mahdollisimman nopeasti".

– Valmistelutyö on ministeriössä käynnissä. Siinä on Kilpailu- ja kuluttajavirasto sekä työ- ja elinkeinoministeriö mukana, hän sanoo.

Tarkoitus ei ole kieltää kaupan omia edullisempia merkkejä, kuten Keskon Pirkkaa tai S-ryhmän Rainbow'ta, mutta tuottajien elinkeinon turvaamiseksi on tehtävä jotakin, Leppä linjaa.

– Private label on hieno sana, mutta oikeasti puhutaan kopioista. Kun tuottajat ja teollisuus tekevät uuden tuotteen, kauppa tuo heti markkinoille siitä kopion. Se hillitsee halua kehittää uusia tuotteita.

Hänen mukaansa soraääniä ei ole kuulunut muista hallituspuolueista tai oppositiosta.

Hallitusohjelmassa linjataan, että "hillitään päivittäistavarakauppojen ylivoimaista neuvotteluasemaa lainsäädännöllisin toimin, muun muassa private label -tuotteet". Kirjausta hämmästeltiin jo tuoreeltaan Kuluttajaliittoa myöten.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi